HOLANDSKE VLASTI SAOPŠTILE: Operateru "Turskog toka" prevremeno oduzeta izvozna dozvola zbog novih sankcija EU

Novosti onlajn

29. 09. 2022. u 22:22

HOLANDSKE vlasti su poslale zvanično obaveštenje

ХОЛАНДСКЕ ВЛАСТИ САОПШТИЛЕ: Оператеру Турског тока превремено одузета извозна дозвола због нових санкција ЕУ

"Turski tok" mnogo više obećavao nego što je doneo

Operator "Turskog toka" - kompanija South Stream Transport B.V – saopštila je da joj je prevremeno oduzeta izvozna dozvola zbog novih sankcija EU. Istovremeno, nove sankcije ne ograničavaju isporuku gasa gasovodom u Tursku i evropske zemlje, dok je kompanija podnela zahtev za obnavljanje licence.

- Tokom 2022. godine Evropska unija je periodično uvodila dodatne sankcije u cilju ograničavanja izvoza materijala, tehnologija i usluga kompanijama koje podržavaju aktivnosti Rusije. Kao rezultat uvođenja novih sankcija, 18. septembra 2022. godine, povučena je izvozna dozvola kompaniji South Stream Transport B.V. – operateru morskokog gasovoda "Turski tok", kojim se ruski gas transportuje preko Crnog mora do potrošača u Turskoj i evropskim zemljama - navodi se u saopštenju.

Holandske vlasti su poslale zvanično obaveštenje, pozvavši se na zabranu isporuka robe i usluga, između ostalog tehničke pomoći i održavanja, za korišćenje u Rusiji.

Istovremeno, nove sankcije ne ograničavaju nastavak transporta gasa navedene kompanije. Prema tome, "isporuke gasa za različite industrije i milione domaćinstava u Turskoj i evropskim zemljama neće biti pogođene niti kratkoročno niti dugoročno", istakla je kompanija.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega