VREO DAN NAJAVLJUJE NAGLU PROMENU: Vremenska prognoza za sredu, 13. septembar

Novosti online

13. 09. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕО ДАН НАЈАВЉУЈЕ НАГЛУ ПРОМЕНУ: Временска прогноза за среду, 13. септембар

Foto: P. Milošević/Novosti

VREME U SRBIJI

Pre podne pretežno sunčano, a po podne malo do umereno oblačno, suvo i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 8 do 19, a najviša od 30 do 34 stepena.

U toku noći na severu Srbije lokalna pojava kratkotrajne kiše.

VREME U BEOGRADU

I u glavnom gradu tokom prepodneva pretežno sunčano, a po podne malo do umereno oblačno, suvo i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni.

Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 33 stepena.

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Očekuje se promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz lokalne pojave kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Temperatura će biti u padu za 5 do 7 stepeni, ali će dnevne maksimalne vrednosti i dalje biti iznad proseka za drugu dekadu septembra — u većini mesta u intervalu od 26 do 30 stepeni.

Toplije će biti u još četvrtak, 14. septembra, na jugu Srbije do 33 stepena, dok se sa ponovnim prilivom toplijeg vazduha iz Sredozemlja maksimalne vrednosti malo iznad 30 stepeni u ostalim predelima ponovo očekuju početkom naredne sedmice (19. septembra).

Krajem perioda, u sredu (20. septembra), očekuje se prolazno naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024