POGLEDAJTE – NA VODI, U ŠUMI, MASKIRANI, STIŽU DO “NEPRIJATELJA”: Izviđači Vojske Srbije na obuci (FOTO)

Tanjug

25. 08. 2023. u 18:52

PRIPADNICI izviđačkih jedinica iz sastava Kopnene vojske realizovali su tokom ove i prethodne nedelje, u terenskim uslovima, obuku za izvršavanje namenskih zadataka u letnjim uslovima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – НА ВОДИ, У ШУМИ, МАСКИРАНИ, СТИЖУ ДО “НЕПРИЈАТЕЉА”: Извиђачи Војске Србије на обуци (ФОТО)

Foto Tanjug/VS

Kako je navedeno, reč je o završnom segmentu tog ciklusa obuke tokom kojeg su izviđači uvežbavali savlađivanje vodenih prepreka formacijskim i improvizovanim plovnim sredstvima i rešavali taktičke zadatke u različitim okruženjima, uz primenu mera maskiranja i prikrivanje tragova kretanja.

Uvežbavana je i upotreba savremenih sredstava i sistema za osmatranje kojima su izviđačke jedinice opremljene u prethodnom periodu i čijim su uvođenjem u upotrebu u velikoj meri unapređene sposobnosti za osmatranje, prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka.

Kako se navodi, prethodno su izviđači sa uspehom savladali sadržaje obučavanja iz plivanja, borenja, preciznog gađanja nožem i osposobili se za preživljavanje i samostalnu ishranu u prirodi u uslovima otežanog snabdevanja jedinice.

Kontinuiranom obukom izviđačkih jedinica koja se izvodi tokom cele godine, na različitim tipovima terena širom zemlje i u svim vremenskim uslovima, obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti i borbene gotovosti ovih sastava Vojske Srbije za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)