"SVAKOG DANA SU SE BORILI ZA SVAKOG PACIJENTA": Ministarka Grujičić posetila Kovid bolnicu u Batajnici

Novosti online

29. 11. 2022. u 08:41

MINISTARKA zdravlja Danica Grujičić posetila je Kovid bolnicu u Batajnici.

СВАКОГ ДАНА СУ СЕ БОРИЛИ ЗА СВАКОГ ПАЦИЈЕНТА: Министарка Грујичић посетила Ковид болницу у Батајници

Foto: Fejsbuk/ Danica Grujičić

- Želela sam da prva moja radna poseta bude Kovid bolnici u Batajnici. Moje kolege podnele su ogroman teret. Puno teških dana, noći i teških odluka je za njima. Svakog dana su se borili za svakog pacijenta. Mnogo naših kolega je izgubilo bitku tokom kovida. Sva slava i zahvalnost pripada njima i svim našim kolegama koji su se prethodne dve godine borili sa ovim virusom u svim bolnicama i domovima zdravlja širom Srbije - istakla je ministarka.

Foto: Fejsbuk/ Danica Grujičić

Grujičićeva je izrazila zahvalnost i medicinskim sestrama i tehničarima, kao i nemedicinskom osoblju.

- Nažalost, često zaboravimo naše medicinske sestre, tehničare i nemedicinsko osoblje, uglavnom lekari odnesu sve zasluge i slavu. Ne postoji dobar lekar bez tima i bez svojih sestara i tehničara, uvek ističem da ništa u svojoj lekarskoj karijeri ne bih uradila bez svog tima i svojih sestara. Nažalost, ne možemo ih uvek nagraditi, i ne dobijaju nadoknadu onoliko koliko zaslužuju, želim i radiću na tome da se to promeni ali nemojmo da zaboravimo da im kažemo hvala - navela je ministarka na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Fejsbuk/ Danica Grujičić

Grujičićeva se osvrnula i na mlade kolege, koji su, kako kaže, iz školskih klupa uleteli u „vatru’’.

- Posebni heroji ovih teških vremena i kovid bolnica su naše mlade kolege. Nažalost, takva teška vremena su ih naterela da odrastu preko noći, da se suoče sa najtežim slikama i odlukama. Ali to ih je već odredilo da postanu veliki ljudi i budući veliki doktori - zaključila je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

Donorstvo je herojstvo