MINISTARKA GRUJIČIĆ: Smrt Marka Stojanovića dodatno će da ispita spoljašnja stručna komisija

I. K.

03. 11. 2022. u 11:47

MINISTARKA zdravlja prof. dr Danica Grujičić najavila je da će smrt Marka Stojanovića (30), koji je fatalno stradao nakon komplikacija koje su se javile usled kolonoskopskog pregleda u bolnici u Ćupriji, dodatno da ispita vanredna spoljašnja stručna komisija.

МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ: Смрт Марка Стојановића додатно ће да испита спољашња стручна комисија

Prof. dr Danica Grujičić / Foto N. Skenderija

- Inspekcija Ministarstva zdravlja bila je u ponedeljak u bolnici u Ćupriji i ona je na osnovu uvida u medicinsku dokumentaciju ustanovila da je komplikacija koja se desila tokom kolonoskopije odmah ustanovljena. Da je pacijentu odmah urađen skener trbuha, a potom pripremljen za operaciju i operisan i taj problem je zbrinut. Odakle ostale komplikacije to će morati da kaže vanredni spoljašnji stručni nadzor - rekla je ministarka.

Novoizabrana ministarka zdravlja istakla je da je ona kao predsednik Republičke stručne komisije za neurohirurgiju uvek insistirala na tome da se radi spoljašnji stručni nadzor.

- Bitno je da čitav slučaj ispitaju ljudi koji nisu učestvovali u lečenju, znači neko ko nije ni iz Kliničkog centra Srbije, ni iz Kragujevca, ni iz Ćuprije - istakla je ministarka. - Takvu objektivnu komisiju ćemo i da formiramo i oni će najverovatnije sledeće nedelje otići u Ćupriju, Kragujevac i Beograd. Samo tako ćemo da imamo potpunu sliku šta se dešavalo.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna