KORAK PO KORAK: Dopisujte se na savremen način

V. N.

07. 05. 2022. u 15:46

ELEKTRONSKA pošta i slanje mejlova u potpunosti je zamenila nekadašnje pisane pošiljke.

КОРАК ПО КОРАК: Дописујте се на савремен начин

Foto Shutterstock

U modernom svetu tehnologije slanje mejlova postalo je svakodnevica, a da biste nekom poslali elektronsko pismo neophodno je da imate otvorenu mejl adresu, odnosno neki od naloga poštanskih sandučeta. Najpopularniji oblik komunikacije putem interneta je gmail. Evo nekoliko koraka kako da najlakše otvorite svoj nalog.

KORAK 1

Da biste otvorili svoje gmail sanduče morate prvo pokrenuti pretraživač google.com, onda kliknete na opciju gmail koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Ukoliko hoćete na telefonu da instalirate gmail, potrebno je da iz google play prodavnice preuzmete ovu aplikaciju i popunite sve neophodne podatke.

KORAK 2

Posle toga potrebno je da iz ponude pretraživača kliknete na gmail.com. Kada se otvori novi prozor, na njemu će vam se ponuditi da izaberete novi nalog ili da se već registrujete na postojeći. U gornjem desnom uglu izaberite opciju "otvoriti nalog" i kliknite na nju.

KORAK 3

Posle ovog izbora pojaviće vam se prozor u koji treba da upišete lične podatke, ime i prezime, korisničko ime i lozinku. Neophodno je da popunite sve ponuđene opcije, a za šifru izaberite neku kombinaciju koja će sadržati velika i mala slova, kao i brojeve.

KORAK 4

Pošto ste sve popunili i proverili da li ste uneli ispravne podatke, izaberite opciju "sledeći korak". Sistem će vam zatim ponuditi uslove i pravila korišćenja i potrebno je samo da idete na opciju "prihvatam". A zatim izaberite continue to gmail kako biste otvorili svoje poštansko sanduče.

KORAK 5

Posle toga pojaviće vam se vaše novo poštansko sanduče. Sa leve strane poređane su opcije koje van nudi gmail. Crvenim okvirom naznačeno je polje "nova poruka", gde kliknete kada želite da nekom pošaljete elektronsku poštu. U istom nizu nalaziće se i vaše primljene i poslate poruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...