OGROMNE GUŽVE: Kolone na graničnom prelazu Horgoš, čeka se satima

Tanjug

09. 01. 2022. u 10:36

NA graničnom prelazu Horgoš 1 i danas su velike gužve, a putnici za izlazak iz naše zemlje u proseku čekaju i više od sedam sati.

ОГРОМНЕ ГУЖВЕ: Колоне на граничном прелазу Хоргош, чека се сатима

Foto AP

Kolone vozila u obe trake, kao i zaustavnoj, duge su čak oko sedam kilometara od granice ka autoputu.

Nakon novogodišnjih i božicnih praznika, na graničnim prelazima sa Mađarskom mogu se videti već uobičajene gužve, budući da se veliki broj putnika uputio nazad ka zemljama EU gde žive i rade.

 - Dolazim iz Mitrovice, čekam ovde već 10 sati da pređem granicu i vratim se u Nemačku. Haos je. Neverovatno - rekao je Tanjugu jedan od putnika.

Vozač drugog automobila kaže: "Putujem iz Rume nakon praznika za Švajcarsku i ovde sam već šest, sedam sati, možda i više".

 - Najbolje bi bilo da ne komentarišem. Ovo nije normalno, čekamo osam sati - rezignirano je rekao još jedan putnik iz dugačke kolone vozila.

Ovakva situacija je na svim graničnim prelazima sa našim severnim susedima, dok većih zadržavanja iz pravca Mađarske ka Srbiji, na GP Horgoš 1, nema.

Prema procenama, višesatna čekanja smanjiće se u toku sutrašnjeg dana.

BONUS VIDEO:

DOKTORKA KOJA JE DVA PUTA IMALA KORONU: Orden predsednika za najteži posao u državi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade