DESANT NA DRVAR: Vulin se vinuo u nebo (VIDEO)

Tanjug

14. 08. 2021. u 17:36

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije posetio je, zajedno sa svojim kolegom iz Republike Srpske Draganom Lukačem, paraglajding takmičenje „Desant na Drvar“ u tom gradu i vinuo se u nebo zajedno sa paraglajderistima.

ДЕСАНТ НА ДРВАР: Вулин се винуо у небо (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na takmičenju učestvuje oko 50 pilota paraglajdera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije.

Vulin je rekao da je ovaj kraj u prošlosti dosta propatio i da je red da ima lepše dane i prilike, kao što je ova, da u njega dolaze ljudi otvorenog srca i dobre volje, saopštio je MUP.

Istakavši zadovoljstvo zbog učešća takmičara iz više država, ministar Vulin je naveo da je siguran da će se oni u ovaj kraj vraćati i da će iz njega poneti dobre uspomene.

- Verovatno ima i boljih terena u Evropi, uređenijih poletišta, boljeg smeštaja, ali bolje ljude od ovih ćete teško naći. Svi koji isprobaju svoju hrabrost i veštinu tako što se stave na raspolaganje prirodi, suncu i vetru, najbolje znaju koliko u životu vredi čovek do vas - poručio je Vulin paraglajderistima učesnicima takmičenja.

Lukač je istakao da mu je zadovoljstvo što se ovo takmičenje održava u Drvaru i da je siguran da će ono postati tradicionalno.

Vulin se pridružio pilotima paraglajderistima i leteo paraglajderom.

Takmičenje organizuje opština Drvar, Vazduhoplovni savez Srbije i paraglajding klub „Drvar“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Tokom tri dana takmičenja, piloti paraglajdera imaće zadatke i prelete više od 100 kilometara u pravcu Glamoča, Livna, Bihaća, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i drugih mesta u okruženju.

Takmičenje je ujedno i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali i 3. kolo lige Srbije u paraglajdingu u disciplini preleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu