PODIZANJE ZADNJICE SVE POPULARNIJE: Doktorka Tanja Radenkov Medenica objasnila kako do savršene figure (FOTO)

Promo

25. 05. 2021. u 10:00

NE SAMO da se pojam ženske lepote menja tokom vremena, već se menja od mesta do mesta na planeti.

ПОДИЗАЊЕ ЗАДЊИЦЕ СВЕ ПОПУЛАРНИЈЕ: Докторка Тања Раденков Меденица објаснила како до савршене фигуре (ФОТО)

Foto: Promo

Ešli Simpson je svojevremeno vodila jednu emisiju gde je kao “konvencionalno lepa žena” na Zapadu, otkrila da su sasvim neke druge žene lepe u drugim krajevima sveta. U Africi, ceni se debljina, u Evropi su sve popularnije velike grudi, što je tipično za severnoamerički kanon lepote, a u Franuskoj cene se duge noge i lepa zadnjica, dok grudi mogu biti bilo kakve, a male se smatraju seksi grudima. No, u Latinskoj Americi oduvek se cenila obla zadnjica. i sa prodorom “španskih serija” krajem 90-ih, i popularnošću Dženifer Lopez i Šakire, kao i pojavom regeton-spotova, ovaj kanon lepote se preselio i severnije.

Foto: Promo

Da spomenemo da sve konvergira ka tome. Tokom 80-ih, bili su popularni obli supermodeli, kao Klaudija Šifer ili Sindi Kraford. ali, onda su 90-ih, putevi krenuli u pravcu dečačke građe, i Kejt Mos je postala seks simbol jednako kao Naomi Kempbel. No, već sa prelazom u 21. vek, zbog spomenutog uticaja latino-kulture, obla figura i obla zadnjica su postale “in”. Sada su uzak struk i široka bedra figura o kojoj žene maštaju.

Foto: Promo

Dok mnogo žena želi da smanje zadnjicu, mnoge pate što nisu dovoljno oble. Neke vežbaju da smanje a neke da povećaju zadnjicu da bi ličile na manekenke iz Rio de Žaneira. Ako se već to ne može postići ni na koji drugi način, rešenje daje estetska hirurgija. O intervenciji koju traži sve više žena govori dr Tanja Radenkov Medenica, specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije i vlasnica poliklinike “Eterna Medical System”.

Foto: Promo

- Jedan od načina povećanje zadnjice je hiruruški, budući da je moguće koristiti određene niti da se podigne i oblikuje zadnjica. Te niti su najčešće tzv. “kog-niti”. Drugi način je da se u zadnjicu umeću silikonski implantati, ali tu su i akva filter, body filer i sve češći, i ubedljivo najpopularniji, transfer masti u zadnjicu. Ova metoda, uvećanje zadnjice, se sastoji u tome da se telesna mast uzme na nekom drugom mestu u telu i delovi tela na kojima ima viška masti tretiraju se liposukcijom, da bi se kasnije kanilama ubacila u zadnjicu, koja postaje punija. Na taj način se, žargonski rečeno, ubijaju “dve muve jednim udarcem" - kaže doktorica Tanja Radenkov.

Foto: Promo

- Neki spominju procedure koje su pošle po zlu, ali nemojmo se zavaravati – estetska hirurgija možda ne spasava živote u kritičnom stanju, ali je to ozbiljan hirururški proces koji podrazumeva prvenstveno pridržavanje svih principa antisepse i sterilnog izvođenja. Nakon toga jako je bitno da se koriste ispravni i provereni preparati, renomirani implantat za zadnjicu (to bi podrazumevalo da materijale koje koristimo u ovoj svrsi budu legalni i za njih postoji zvanični legalni zastupnik). Takođe, moraju se poštovati i postoperativni postupci” kako bi rezultat bio onakav kakav želimo. - kaže dr. Radenkov.

Foto: Promo

- Operacija počinje analizom tipa i oblika zadnjice, i svaka intervencija se personalizuje. Svaka osoba je individua za sebe pa se tako indviduano i pristupa. Pacijenti ne žele da izgledaju kao po šablonu pa se svakome pojedincu mora pristupati sa maksimalno pažnje gde svaki pacijent ima svoj operativni i postoperativni tok. Ukoliko se poštuju sve medicinske i etičke norme ponašanja, kako u pre tako i postoperativnom toku, tada je uspeh zagarantovan. Pacijentu se uzme anamneza i kompletno se pregleda, izvrše se sve neophodne pretrage koje ta vrsta operacije zahteva. Tada se tek sa maksimalnom sigurnošću pristupa operaciji a implantati se ubacuju kroz jedan mali vertikalni rez u gornjem delu glutealne brazde, neposredno ispod trtične kosti. Zatim se vrši postavljanje proteze u prostor ispod velikog glutealnog mišića. Oporavak ne bi trebao biti duži od dve nedelje, posle čega se pacijent vraća svakodnevnim obavezama i aktivnostima. Ukoliko se vrši korekcija nitima, tada je par meseci posle prve intervencije moguće uraditi i drugu, radi boljih i jačih efekata. Ukoliko se radi hirurško preoblikovanje zadnjice onda efekat traje nekoliko godina, što je i jedna od prednosti hirurškog rešavanja zadnjice i njene forme i oblika – objašnjava naša sagovornica dr Tanja Radenkov Medenica.

Foto: Promo

Dr Tanja Radenkov je specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije. Magistrirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vlasnica prvog centra za edukaciju lekara i stomatologa na polju estetske medicine, akreditovanog od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Sertifikovani predavač i edukator iz oblasti: hijaluronskih filera, neuromodulatora, krvne plazme i niti, mezoterapije i hemijskih pilinga, kolagen stimulatora i siluet soft niti. Od 2013. godine radi kao lekar u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Dobitnica brojnih priznanja, među kojima su Nagrada Univeziteta u Oksfordu za najbolju medicinsku praksu 2017. Godine za transplantacija kose, presađivanje kose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)