BLOKADOM ŠTITE PUT: Meštani sela Kuti kod Andrijevice, ponovo "u akciji"

M. S.

12. 08. 2020. u 09:23

MEŠTANI sela Kuti u opštini Andrijevica, na gotovo samoj državnoj međi sa Albanijom, ponovo su bili "u akciji"'.

БЛОКАДОМ ШТИТЕ ПУТ: Мештани села Кути код Андријевице, поново у акцији

Svaki kamion je sa teretom bio teži od 20 tona / Foto privatna arhiva

Ogorčeni što koncesionar šuma, preduzeće "Boj komerc" ne čeka da se završi asfaltiranje puta, zaustavili su nekoliko njihovih kamiona. Tvrde da im tajkuni uništavaju put koji od Andrijevice vodi ka njihovim kućama. Zbog blokade morala je da se umeša komunalna policija, ali i pripadnici Uprave policije.

Žitelji ovog sela ističu da neće dozvoliti transport drvene građe sve do tehničkog prijema radova rekonstruisanog puta od Đulića do Kuti, ali i dok se ne odredi dozvoljeno osovinsko opterećenje puta.

- Branimo ne samo naše selo, nego i državu, a nadležni ne preduzimaju ništa da zaustave uzurpaciju državnih i društvenih vrednosti. Svima smo stavili do znanja da nećemo dozvoliti da se sa ovog područja transportuje šuma sve dok se za to ne steknu uslovi. Pre svega, mora se naći rešenje o zaštiti puta čija rekonstrukcija još nije završena - bila je jasna meštanka Jasmina Đukić, tokom višesatne blokade u kojoj je bilo osam kamiona koji su transportovali građu sa lokaliteta Štitska reka.

Posle nekoliko sati, meštani su dozvolili da se kamioni propuste, ali da se u Andrijevici obavi merenje njihove težine.

- Videlo se da smo bili u pravu. Svaki kamion je sa teretom bio teži od 20 tona, što je teret koji može u potpunosti da uništi asfaltnu podlogu koja je delimično postavljena na putu koji vodi prema Kutima. Potvrđeno je da su naši zahtevi potpuno opravdani - kaže meštanin Novo Đukić.

PUKOTINE NA ASFALTU

OVAJ put se obnavlja prvi put posle nekoliko decenija uništavanja od strane onih koje odvlače našu šumu - žale se meštani. - Golim okom je vidiljivo da ova podloga neće moći da izdrži velike terete. Već se vide pukotine koje su počele da se pojavljuju u asfaltu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a