MARKO KOVAČEVIĆ PORUČIO: Režim u panici širi lažne vesti

Veliša KADIĆ

15. 07. 2020. u 11:06

U KOLIKOJ je panici režim Mila Đukanovića zbog izbornog poraza sa kojim će se ubrzo suočiti, najbolji dokaz su lažne vesti vezano za sednicu Glavnog odbora Nove srpske demokratije.

МАРКО КОВАЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Режим у паници шири лажне вести

Foto: NSD

Naime, Glavni odbor NSD je juče održao sednicu i doneo set odluka koje po Statutu stranke spadaju u delokrug rada najvišeg stranačkog organa. Predsednik stranke Andrija Mandić je predložio a Glavni odbor jednoglasno, bez ijednog glasa protiv i uzdržanih, izglasao svaki od tih predloga. Glavni odbor je odlučio da NSD učestvuje na narednim parlamentarnim izborima, a takođe je doneo odluku da NSD na tim izborima nastupi u najširoj mogućoj opozicionoj koaliciji, saopštio je Marko Kovačević, portparol NSD.

On naglašava da što se tiče pregovora sa potencijalnim partnerima, formiran je pregovarački tim koji će nakon razgovora sa svakim od tih opozicionih političkih subjekata Predsedništvu stranke i liderima DF-a podneti izvještaj i predložiti konkretna rešenja.

- Nikakve kvote ni mandati nisu pominjani ni deljeni na jučerašnjoj sednici. Nakon završenog glasanja predsednik stranke se obratio članovima Glavnog odbora i iskazao čvrstu veru u pobedu opozicije na izborima. U vremenu kada su stotine hiljada ljudi kroz najveći pokret naroda u istoriji Crne Gore,  u veličanstvenim litijama, pokazali da odbrana svetinja i zaustavljanje tiranina nema druge alternative osim narodne pobede niko nema pravo da sumnja u neki drugi ishod. Koliko lično veruje u takav ishod Andrija Mandić je posvedočio i stavom da on neće više nikada biti poslanik opozicije i da poraz na izborima nije opcija kojom će se rukovoditi NSD I DF. Kao predsednik stranke on će nas voditi u pobedu na ovim izborima, a u skupštinskoj sali, nakon izbora, boraviće jedino kao poslanik parlamentarne većine. Režimska namera, da iz političkog života, bez borbe isključe predsjednika NSD Andriju Mandića je samo nastavak lažnog suđenja za izmišljeni državni udar drugim sredstvima. Takođe, druga lažna vest o deobi mandata među opozicionim strankama i navodne pouzdane informacije po tom pitanju su u direktnoj funkciji zavađanja opozicije i pokušaja njenog skretanja sa glavnog cilja, a to je smena režima, u plitki sporedni politički rukavac u kom treba raspirivati navodnu jagmu potencijalnih partnera DF-a za poslaničkim mandatima, ističe Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni