Ponovo drama u Budvi: Koga štiti policija?

Novosti Online / B. D.

09. 07. 2020. u 14:23

U Budvi ni danas privatno obezbeđenje i policija nisu dozvolili odbornicima Demokratskog fronta i Demokrata da uđu u zgradu opštine.

Поново драма у Будви: Кога штити полиција?

foto: Novosti arhiva

Tenzije su podignute kada je odbornik Janko Dimić (DF) pokazujući legitimaciju pokušao da uđe, navodeći kako hoće da završi i građanske obaveze koje ima. Međutim, privatno obezbeđenje ga je zaustavilo svojim telima.

Dimić je kazao da budvanska policija umesto što pomaže kolege iz privatnog obezbeđenja, bi zapravo trebala da sprovodi odbornike do svojih radnih mesta.

-Zgrada budvanske Opštine podseća na Šilerovu ulicu u Zemunu. Mi je nećemo srušiti, ali ćemo kriminalce iz nje isterati, poručio je Dimić.


Komandir policijske smene koja je u trenutku bila ispred opštinskog ulaza, Dejan Rakočević je pozvao na smirivanje tenzija i ukazao na to da se sve može rešti civilizovanim putem, te da nema potrebe da bilo ko viče.

Odbornik Dimić je ukazao na to da upravo privatno obezbeđenje, zajedno sa trenutnom smenom kojom komaduje Rakočević, pravi krivično delo ne dozvoljavajući zaposlenima da pristupe svom radnom mjestu.


Odbornik DF-a, Nikola Jovanović, kazao je da policija sama bira koga će da štiti.

-Izbor policije je da li će štititi kriminalce ili ćete štititi legitimno izabrane odbornike, koje je izabrao narod. Ili ste na stranu kriminalaca ili naroda. Ko je naredio prisustvo policije, ministar, direktor policije? Imate li neki akt zbog koga je policija prisutna, upitao je jovanović.

Na ovo pitanje koje se čulo i prethodnih dana, nema odgovora.


Predsednik SO Budva, Krsto Radović je kazao kako je besmisleno da policija štiti unajmljene kriminalce obučene u obezbeđenje, te da su upravo odbornici ti koji trebaju biti zaštićeni.

On je takođe kazao da mu je sinoć stigao mail od samozvane predsednice Anđele Borilović (Ivanović) o zakazivanju” nekakve sjednice u subotu”.

- Kao predsednik Skupštine nisam zakazao nikakvu sjednicu i odbornici traže da odu u skupštinsku službu da vide o čemu se radi. Molimo da dozvolite da uđemo. Vi čuvate ljude u izvršenju krivičnog dela, poručio je Radović.

Danas je 19-ti dan kako pojedini zaposleni Opštine Budva kao i odbornici ne mogu ući na svoja radna mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave