KOALICIJA ZBCG: Srbi spremni za razgovor o budućoj Vladi Crne Gore

V.K.

15. 07. 2023. u 12:49

KOALICIJA “Za budućnost Crne Gore” spremna je za razgovore sa PES-om kako bi, sproveli volju naroda.

КОАЛИЦИЈА ЗБЦГ: Срби спремни за разговор о будућој  Влади Црне Горе

Foto Vlada CG

Kako je saopšteno, Koalicija “Za budućnost Crne Gore” pozdravlja jučerašnje proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora , koji su održani 11. juna ove godine.

- Na osnovu konačnih rezultata izbora, sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je tridesetavgustovska društveno - politička većina definitivno odnela ubedljivu pobedu. Izborne liste koje su osnovale tridesetavgustovsku većinu, kao i one koje su iz nje nastale, osvojile su zbirno 50 mandata u novom sazivu Skupštine Crne Gore. Cenimo da je to snažan doprinos naroda demokratskim procesima koje smo zajedno započeli pje tri godine. Uvažavajući činjenicu da je Pokret “Evropa sad” osvojio prvo mesto u rezultatskom bilansu, a imajući u vidu da je njihov lider Milojko Spajić najavio da će razgovore o formiranju nove vlade započeti odmah po objavljivanju konačnih rezultata, obaveštavamo javnost i kolege, da je naša koalicija otvorena i spremna za razgovore sa PES-om i ostalim političkim subjektima - saopštili su.

Kako dalje navode, koalicija ostaje privržena principu neporecivosti i neprikosnovenosti izborne volje kao i drugim političkim standardima na osnovu kojih se formira vlast u razvijenim demokratijama, a koje afirmiše i Ustav države.

- Delimo uverenje da je za političko-ekonomsku stabilnost na unutrašnjem planu i evropske integracije na spoljnom planu - najvažnije da sprovedemo volju naroda, uz ideju inkluzije i integracije. U tom duhu, očekujemo najavljeni poziv na razgovore, spremni da pružimo optimalan doprinos u anticipaciji političke, ekonomske i bezbednosne stabilnosti Crne Gore - ističe se u saopštenju koalicije ZBCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja