O SUDIJAMA 12. DECEMBRA: Odloženo glasanje na inicijativu DPS

V.K.

28. 11. 2022. u 14:09

NA kolegijumu predsednice Skupštine Danijele Đurović dogovoreno je da parlament 12. decembra glasa o izboru sudija Ustavnog suda.

О СУДИЈАМА 12. ДЕЦЕМБРА: Одложено гласање на иницијативу ДПС

Foto: Free Images Pixabay

Glasanje za izbor četvoro sudija Ustavnog suda umesto danas obaviće se u Skupštini Crne Gore 12. decembra. Tako je odlučeno na kolegijumu na kojem je razmatran zahtev šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijela Živkovića da bude odložen drugi krug glasanja za sudije tog suda.

On je još u petak predsednici Skupštine uputio pismo u kojem navodi da bi se odlaganjem glasanja stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog radi što hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize. Klub poslanika DPS-a tražio je da se kroz inkluzivan parlamentarni dijalog u najkraćem roku odredi datum održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i da se odustane od namere da se "neustavni Zakon o predsedniku stavi u pravni poredak Crne Gore".

I iz partije Mila Đukanovića su poručili da ako se uvaže ta dva uslova, klub poslanika DPS-a je spreman da učestvuje u izboru jednog sudije Ustavnog suda, kako bi se deblokirao rad te institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora