POVREĐENA DVA POLICAJCA I SKIPER: Nesreća kod Ulcinja, oštećen čamac od 240.000 evra

B. DABIĆ

26. 10. 2022. u 17:43

ČETIRI dana Uprava policije i Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama prikrivaju da su u noći između subote i nedelje, u uvali Valdanos povređena dva policajca na dužnosti i skiper čamca za spasavanje.

ПОВРЕЂЕНА ДВА ПОЛИЦАЈЦА И СКИПЕР: Несрећа код Улциња, оштећен чамац од  240.000 евра

Foto: B. D.

Dva policajca na dužnosti i službenik Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama povređeni su na moru  kada je čamac SAR 5 pod još nerazrešenim okolnostima oštećen, a tročlanu posadu su spasile kolege sa drugog plovila.

Trojica povređenih su  medicinski zbrinuti u Opštoj bolnici Bar, a zbog prirode povreda u predelu glave povređeni  policajac B.J.  je upućen na lečenje u Klinički centar Crne Gore. 

Na čamcu SAR 5 skiper je bio S.A. iz Uprave pomorske sigurnosti (UPS). Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", ne isključuje se mogućnost da  je otkazao radarski sistem na spasilačkom čamcu koji je  verovatno udario u stenu.

Čamcu je naneta velika materijalna šteta.

Inače SAR 5 je  spasilački čamac Uprave pomorske sigurnosti, koji je aprila 2019. predstavljen kao najsavremeniji u posedu ove institucije. Čamac sa termovizijskom kamerom plaćen je 240.000 evra a nabavljen je uz podršku Ministarstva pomorstva i saobraćaja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

BONUS VIDEO MISTERIJA SKELETA KOD NIŠA: Nebojša Milić – Dve godine bez vesti o bratu, da li su to njegove kosti?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI DETALJI O SMRTI BRANA MIĆUNOVIĆA: Sumnja se da je ovo uzrok