BEZ MEŠANJA STRANACA: Lokalne izbore u 14 opština pratiće Skupštinski odbor

V.K.

16. 06. 2022. u 08:21

DEMOKRATSKA partija socijalista će podržati inicijativu Centra za demokratsku tranziciju za formiranje parlamentarnog tela koje bi pratilo strano mešanje u demokratske procese.

БЕЗ МЕШАЊА СТРАНАЦА: Локалне изборе у 14 општина пратиће Скупштински одбор

Sa jednog od prethodnih izbora, Foto V. K.

Poslanik te partije Miloš Nikolić smatra da je neophodno obezbediti transparentne izborne procese u kojima učestvuju samo akteri iz Crne Gore, i to pred jesenje izbore 23. oktobra u 14 opština. U CDT-u su uvereni da za formiranje tog skupštinskog tela postoji dovoljna politička većina.

- Glavni razlog za takav stav je evidentan upliv inostranih faktora koje smo imali, pogotovo na parlamentarnim izborima, ali i prošle godine tokom serije lokalnih izbora. Taj uticaj je bio najvidljiviji tokom izbora u Nikšiću, tokom one famozne bitke za Nikšić koju je tada dobrim delom vodila zvanična politika Srbije. Tako da je ova inicijativa dobrodošla i imaće našu podršku u skupštini - poručio je Nikolić.

Inicijativu su već podržali iz Socijaldemokratske partije, koja participira u Vladi Dritana Abazovića.

- Crna Gora je posebno poslednjih godina postala meta raznih štetnih i malignih uticaja pojedinih adresa koje permanentno rade na destabilizaciji prilika u regionu Zapadnog Balkana - saopštio je direktor ove partije Ivan Vujović.

Podrška stiže i od Socijaldemokrata.

- Uticaj političkih i parapolitičkih organizacija na političke prilike u Crnoj Gori mora pružiti snažan odgovor institucija jer je naša država već duže meta raznih uticaja, a obrazovanje odbora je prvi signal da nećemo dozvoliti narušavanje demokratskog poretka - izjavila je direktorka SD-a Irma Nišić.

GLASANjE

PREDVIĐENO je da se lokalni izbori održe u Podgorici, Pljevljima, Rožajama, Plavu, Tivtu Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu i u podgoričkoj opštini Golubovci. Iako je bilo nedoumica oko njihovog održavanja, tačku je stavio predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je poručio da korekcije termina neće biti i da će se oni održati na jesen, 23. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!