TURISTE DOČEKUJU VITEZOVI „SVETOG STEFANA": Gosti sa kruzera prvi put će ovog leta organizovano obilaziti Herceg Novi (FOTO)

V. V.

21. 05. 2022. u 13:38

HERCEG Novi je prvi put od ove godine na spisku destinacija koje su ponuđene za obilazak gostima koji kruzerima dolaze u kotorsku luku.

ТУРИСТЕ ДОЧЕКУЈУ ВИТЕЗОВИ „СВЕТОГ СТЕФАНА: Гости са крузера први пут ће овог лета организовано обилазити Херцег Нови (ФОТО)

FOTO: V. V.

Do sredine oktobra planirano je ukupno 20 grupa a za prvu u kojoj je bilo 45 turista sa kruzera kompanije Selebriti kruzes koji je usidren u Luci Kotor doček je organizovala hercegnovska Turistička organizacija u saradnji sa viteškim društvom „Sveti Stefan" i Kulturno umetničkim društvom „Ilija Kišić".

Direktor Turističke organizacije Đorđe Stanojlović objasnio je da je ovo pilot program ovog leta standardan u okviru ponude za goste sa kruzera koji organizuje hercegnovska agencija „Gorbis".

- Ova agencija ima pravo da ovog leta dovodi goste sa kruzera koji pristaju u luci u Kotoru. Prva grupa od 45 gostiju dočekana je na Trgu Nikole Đurkovića a obišli su Belavistu, tvrđavu Forte Mare i vinariju Savina - kazao Stanojlović. 

Prema njegovim rečima treba očekivati da gosti sa kruzera koji uplovljavaju u Boku postanu redovni u Herceg Novom.

- Već je ugovoreno da do polovine oktobra 20 tura sa kruzera obiđe Herceg Novi i to je sjajan početak - smatra Stanojlović.

Na hercegnovskom glavnom gradskom trgu postavljen je za goste štand sa promo materijalom Turističke organizacije, a lepu sliku grada upotpunili su članovi Kulturno umetničkog društva Ilija Kišić i Viteškog društva „Sveti Stefan".

Predsednik ovog društva, Savo Morović objašnjava da su se rado odazvali pozivu Turističke organizacije, a na dočeku gostiju su simbolično otvorili vrata Starog grada i tako ozvaničili početak sezone.

Vitezovi koji u toku sezone drže počasnu stražu na ulasku u Stari grad najčešće su fotografisan detalj Herceg Novog, a za ovo leto, imaće kaže Morović nove i još atraktivnije uniforme.

- Obnavljamo uniforme nakon 15 godina i obećavamo da će biti mnogo atraktivnije nego sada. To će biti naš doprinos hercegnovskoj turističkoj priči - kaže Morović.

Osim ovoga raduje ih i učešće na viteškom turniru u Banjaluci, koji je planiran 3. juna.

BONUS VIDEO:

MATURANTI ŠIROM CRNE GORE PROSLAVLjAJU KRAJ ŠKOLE U DUHU SRPSTVA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki