SUSPENDOVATI KATNIĆA: Milan Knežević o aferi "Prisluškivanje" i sednici odbora

V. KADIĆ

27. 10. 2021. u 07:39

MILAN Knežević, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost i jedan od lidera DF, izjavio je da Milivoja Katnića, glavnog specijalnog državnog tužioca, treba odmah suspendovati i procesuirati, jer, kako je ocenio, celu aferu prisluškivanja njegovog kabineta, pokušava da svede na zloupotrebu službenog položaja.

СУСПЕНДОВАТИ КАТНИЋА: Милан Кнежевић о афери Прислушкивање и седници одбора

Foto DF

Knežević sumnja da Katnić na način na koji je formirao optužni predlog pokušava da sakrije Mila Đukanovića ili Duška Markovića.

- Transkripti prisluškivanja Katnića nisu samo završili kod vođa kriminalnih grupa već i kod državnih funkcionera koji su u tom trenutku bili povezani sa Odborima za bezbednost i odbranu. Luka Bulatović nije razotkrio uređaje u Katnićevom kabinetu. To neka bude javna poruka svima koji su nagađali šta je bio motiv njegovom samoubistvu - rekao je Knežević, pitajući zbog čega se ovoliko dugo čeka na obdukciju.

On tvrdi da je bivši direktor ANB, Peruničić, obezbedio kuću za montiranje "državnog udara".

- Katnić je saopštio nove detalje o državnom udaru. Prvi svedok, Paja Velimirović, koji se u iskazu setio mojkovačke bitke, to uradio po nalogu izvesnog popa. On se popu ispovedio u nekom manastiru, a pop mu je rekao da se prijavi u Centar bezbednosti. To je novi element ove brutalne montaže. Milivoje Katnić je saopšio na sednici da je postojao i drugi scenario. Katnić je rekao da je planirao masovno krvoproliće stanovnika Rožaja odstrane DF-a. I to sve je rekao u prisustvu Dražena Burića. Demokratski front će podneti krivičnu prijavu zbog tvrdnji Katnića - poručio je Knežević.

Saopšteni tajni podaci?

UPRKOS obaveštenju da su podaci koji će se na sednici razmatrati tajni i da nije dozvoljeno unošenje elektronskih uređaja i snimanje sednice, kao i da je zabranjeno iznošenja u javnosti podataka koji su razmatrani, predsednik skupštinskog Odbora na sazvanoj konferenciji za medije, saopštio je određene tajne podatke prezentovane na sednici, kao i tok sednice, što  predstavlja tešku zloupotrebu koju je predsednik Odbora počinio, navodi se u saopštenju SDT.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega