BANKA OŠTEĆENA ZA 229 HILJADA EVRA: Krivična prijava ženi iz Herceg Novog zbog zloupotrebe službenog položaja

V.V.

07. 09. 2021. u 22:17

KRIVIČNU prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnela je policija protiv Z.V. (44) iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju, i time je oštetila banku u filijali u kojoj je radila za 229.300 evra.

БАНКА ОШТЕЋЕНА ЗА 229 ХИЉАДА ЕВРА: Кривична пријава жени из Херцег Новог због злоупотребе службеног положаја

V. Vujnović

U saopštenju iz Uprave policije navedeno je da je Z.V. radila u filijali  banke kao „komercijalista V", a sumnja se da je  u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, od 2018. do kraja 2020. godine, zloupotrebom položaja i poverenih sredstava na radu, sa A – Vista (transakcioni račun) klijenta banke, neovlašćeno podizala novac, bez njihovog zahteva, znanja i prisustva. Novac jeprisvojila. Kao inicijator isplatnog naloga prijavljena se potpisivala imenom klijenta, odnosno falsifikovala je potpis.

Klijenti su bili jedan državljanin Francuske i još dva klijenta. Jednome je sa deviznog računa u periodu od 27. januara do 5. februara 2021. godine  skinut iznos od 3.150 evra, a drugom sa  „štednog računa" 11.800 evra.

Utvrđeno je da su navedene transakcije realizovane kroz informacioni sistem banke upotrebom pristupne šifre kojom je bila zadužena i koju je isključivo koristila i mogla koristiti Z.V.

S obzirom na to da je banka klijentima izdala garancije za sredstva na računima i da je dostavila dokaze da su izvršeni povrati sredstava na računima navedenih klijenata, Z.V. je način nanela štetu banci u ukupnom iznosu od 229.300 evra, navedeno je u saopštenju UP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!