"PROBISVET" FORMIRAO VLADU? Knežević: Krivokapiću, kod vas je sve slučajno

V. K.

28. 05. 2021. u 09:10

PITANjE jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića upućeno predsedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću u okviru "premijerskog sata" - "čija je naša vlada" i da li ima saznanja o delovanju kontroverznog "diplomate" Stevana Simijanovića u Crnoj Gori nakon što je 25. marta izjavio da Simijanović "nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspeo da se upeca" - izazvalo je reakciju crnogorskog premijera.

ПРОБИСВЕТ ФОРМИРАО ВЛАДУ? Кнежевић: Кривокапићу, код вас је све случајно

Foto printskrin

- Ovo pitanje predstavlja poziv da eventualno iznesem neke tajne podatke, što neću i ne smem da uradim - rekao je Krivokapić. - Jedino što mogu da kažem je da apsolutno niko nije izabrao ovu vladu, do ja lično.

Krivokapić je dodao i da o tome nikada nije razgovarao sa Simijanovićem.

Reagovao je potom Knežević pokazujući sliku Simijanovića i tvrdeći da je upravo Simijanović učestvovao u formiranju vlade i izbacivanju DF iz vlade.

- Ovaj mladi gospodin, naše gore list se pojavljivao periodično u septembru, decembru i januaru kada su se prelamale ključne stvari oko formiranja vlade. Premijer se gledao sa Simijanovićem, i evo sada ga pozivam da idemo na poligraf, pa ako se ispostavi da ste vi u pravu, ja ću podneti ostavku. A ako ja budem u pravu, onda da vi podnesete ostavku - rekao je Knežević.

- Spreman sam da idem na poligraf - odgovorio je Krivokapić. - Nikad se nisam sreo sa Simijanovićem, možda u prolazu, ne znajući ko je i što je. DF pokušava od 4. decembra da okrene narod protiv ove vlade. Ona je narodna i nikakav pokušaj DF koji je učestao, stalan i sa neverovatnim pritiskom, neće proći. Zna se zašto ste napravili ovu aferu, kao i aferu koja je već pripremljena. Neće vam to proći, to vam ja garantujem.

Milan Knežević je rekao premijeru da mu je drago što je priznao da se sreo sa Simijanovićem "makar i slučajno".

Foto Skupština.me

- Jer kod vas je sve slučajno. Prvo kod Čiče Pavićevića 1999. vičete "Smrt Americi", a onda kažete da je to slučajno - naveo je Knežević, na što je Krivokapić sa mesta dobacio da to nije istina.

- Premijeru, tako možete da razgovarate sa svojim ministrima, ali ne sa mnom - odgovorio je poslanik DF. - Ako treba da se napravi pauza da popijete jednu... Vi bolujete od sindroma Borisa Jeljcina.

A ko je kontroverzni Simijanović, objasnio je Knežević.

- On je u stvari spoljni savetnik u Stejt dipartmentu u ambasadi u Beču, pri misiji OEBS-a. I taj čovek, lutalica, probisvet, došao je u poziciju da opredeljuje ko može da dođe u vladu, a ko ne može. On se sastajao sa najvećim zvaničnicima vlade, nažalost i sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske što je veoma opasno, imajući u vidu ko su ljudi koji su mu bili posrednici - kazao je Knežević.

GOMILANjE NEKRETNINA

- Vi ste Krivokapiću poslednja osoba koja može reći da sam pomagao DPS, kada sam bio u zatvoru zbog protesta, u kućnom pritvoru, kada sam osuđen na pet godina i imam stotine krivičnih prijava, i majku su mi uhapsili! Dok ste vi gomilali nekretnine i od Đukanovića dobili stan ljubeći u ruku Radmilu Vojvodić, vas je Igor Lukšić postavio za šefa akreditacionog tela. Na litijama ste se priključili tek sa zakašnjenjem - kazao je Knežević crnogorskom premijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki