POVRATAK TRAMVAJA U JANUARU: Narednih dana probne vožnje šinskih vozila od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška

S. B. M.

23. 12. 2020. u 08:38

POSLE više od godinu i po dana tramvaji su prošli ulicama Cara Dušana, 27. marta i Kraljice Marije! Prve probne vožnje šinskih vozila počele su u subotu, a tako će biti i narednih dana, sve do 25. januara, pošto je GSP u obavezi da mesec dana sprovodi testove.

ПОВРАТАК ТРАМВАЈА У ЈАНУАРУ: Наредних дана пробне вожње шинских возила од Рузвелтове до Тадеуша Кошћушка

Konvoj tramvaja kod Bajlonijeve pijace / Foto M. Stanojković

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, putnici će moći da se voze tramvajima krajem januara, odnosno on očekuje da će šinski saobraćaj biti pušten u periodu od 20. do 25. januara. Od juna 2019. kada je rekonstrukcija i počela u Kraljice Marije, sugrađane ka Dorćolu prevoze autobusi. Urađen je i kolovoz duž Cara Dušana, pa je ova ulica sada prohodna za vozila od Francuske do Tadeuša Košćuška.

Ipak, na završetak trotoara žitelji ovog dela grada i dalje će morati da sačekaju. I tamo gde su kocke postavljen ima nezavršenih delova, šuta i zaboravljenih pločnika. Brzina kojom će trotoari biti urađeni zavisiće od vremenskih prilika.

Obnova dela od Francuske do Zoološkog vrta počela je u krajem juna, a saobraćaj je trebalo da bude pušten u novembru, uz obećanje da će trotoari biti završeni do Nove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri