BOJE AFRIKE PRED PUBLIKOM Besplatni programi za decu, srednjoškolce i odrasle u muzeju na Senjaku

S.V.

09. 08. 2023. u 17:09

MUZEJ afričke umetnosti poziva srednjoškolce da deo svog letnjeg raspusta provedu u ovoj ustanovi kulture.

БОЈЕ АФРИКЕ ПРЕД ПУБЛИКОМ Бесплатни програми за децу, средњошколце и одрасле у музеју на Сењаку

Muzej afričke umetnosti

U okviru sezonskog programa "Boje Afrike", od 21. do 25. avgusta biće organizovane kreativne radionice na kojima će se učesnici upoznati sa idejama i praksama koje se odnose na tradicionalnu afričku keramiku, a tokom praktičnog rada ovladaće različitim tehnikama izrade predmeta od gline.

Početkom septembra, u prostorijama ovog muzeja biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni. Prijave sa imenom, prezimenom i brojem telefona mogu se poslati na imejl kontakt@mau.rs.

Takođe, tokom avgusta poseban program osmišljen je za uporedno praćenje stručnog vođenja kroz tematsku izložbu i kreativne radionice, posebno za decu. Sa početkom od 11.00 časova, odrasli će svake nedelje u avgustu biti u prilici da čuju nešto više o tekućoj izložbi "Umetnost, uprkos svemu - Savremena afrička umetnost iz zbirke Ilije Gubića", a deca će u radioničarskom kabinetu moći da se posvete izradi korpica.

Radionice su namenjene deci uzrasta od šest do 12 godina (prijava na kontakt@mau.rs), a za stručno vođenje nije potrebno prijavljivanje i otvoreno je za najširu javnost.

MAU najavljuje za 11. avgust od 18 časova razgovor pod nazivom: "Hip-hop hurej" - prema legendarnoj hip-hop numeri iz 1992. Ulaz je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)