BEZ VODE ČETIRI DANA: Na tropskim vrućinama u 20-tak domaćinstava u Sopotu slavine bile suve

B.B.

18. 07. 2023. u 14:23

NA paklenih skoro 40 stepeni prethodnih nekoliko dana , u selu Popović u opštini Sopot, slavine su bile suve od subote. Vodu su dobili danas nešto posle podneva.

БЕЗ ВОДЕ ЧЕТИРИ ДАНА: На тропским врућинама у 20-так домаћинстава у Сопоту славине биле суве

Foto: Arhiva

Građani koji su se obratili našoj redakciji kažu da su već navikli da tokom letnjih meseci bude restrikcija u snabdevanju, ali se nikada nije dodgodilo da nemaju vodu u kontinuitetu četiri dana. Niko od nadležnih  im, proteklih dana nije  dao objašnjenje zašto nemaju vode. Ni "Novosti", nisu dobile odgovor u opštini Sopot zašto je voda bila isključena četiri dana. Rečeno nam je da je predsednik na sastanku u Beogradu i da pozovemo sutra ujutru. U međuvremenu, žitelji Popovića su dobili vodu.

- Na plus 40 stepeni, 20-tak kuća u selu nije imalo vode četiri dana. Ima male dece, starijih, neki od nas čuvaju stoku. Ovo se nikad nije dogodilo - priča jedna od žiteljki sela. - Imali smo neku cisternu, koju napunimo vodom svakog leta, znajući da će biti restirkcija. To smo koristili za stoku, baštu, a u Ralju smo išli da na javnoj česmi točimo vodu za piće, kuću i ostale potrebe. Svaki dan peške tri kilometra u jednom pravcui i nazad. Sramota je ovo što nam se radi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave