KAŽNJAVANJE ZBOG KONJA NA PUTU: Vlasniku životinje ostavljene bez nadzora prekršajna ili krivična prijava

A. Z. K.

14. 05. 2022. u 07:52

ŽITELjI i prolaznici Banovog brda nedavno su bili u prilici da u Požeškoj ulici vide neobičnog učesnika u saobraćaju - osedlanog konja.

КАЖЊАВАЊЕ ЗБОГ КОЊА НА ПУТУ: Власнику животиње остављене без надзора прекршајна или кривична пријава

Životinja bez kontrole u Požeškoj ulici, Foto Insagram

Ovo nije prvi slučaj da sa obližnjeg hipodroma pobegne životinja, ali postavlja se pitanje ko snosi odgovornost ukoliko neko od vozača ili prolaznika povredi životinju ili se dogodi obrnuta situacija.

Pre nedelju dana konj je trčao centralnom ulicom na Banovom brdu i tako zbunio mnoge pešake, a najviše vozače koji su se zadesili na kolovozu.

Mladi pastuv je trkom išao uz most u smeru ka Banovom brdu, a mnogi vozači su pokušavali da ga izbegnu i ne povrede.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova za "Novosti" kažu da, ukoliko se dogodi nezgoda, analiziraju sve okolnosti kako bi se utvrdila odgovornost.

- Ako bi se dogodila saobraćajna nezgoda, prvo se utvrđuje da li je vlasnik životinje odgovoran, tačnije da li je na adekvatan način obavljao nadzor - kažu u MUP.

- U zavisnosti od posledica nezgode, vlasnik bi mogao da dobije prekršajnu ili krivičnu prijavu. Ukoliko se životinja nekontrolisano kreće po putu, vozač nema nikakvu odgovornost.

Konj koji je pre nedelju dana trčao Požeškom, kako se pretpostavlja, otrgao se kontroli džokejima koji su ga trenirali, jer je bio osedlan. Nakon bega zaposleni sa Hipodroma uspeli su da ga stignu i vrate.

DEŠAVALO SE I RANIJE

PRE samo nekoliko meseci, rasni konj je takođe sa Hipodroma istrčao na kolovoz. Tada je džokej krenuo odmah za njim i pokušao da obuzda uznemirenu životinju, ali konj se otrgao i potrčao ka Banovom brdu. Kasnije je ipak uhvaćen i vraćen u štalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega