LAPTOP RAČUNARI ZA POBEDNIKE: Grad nagradiio učenike Matematičke gimnazije

B.B.

19. 01. 2022. u 21:32

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić uručio je laptop računare učenicima Matematičke gimnazije Jovanu Benginu i Mateji Vukelić, dobitnicima zlatne i srebrne medalje na Balkanijadi iz informatike. Naši pobednici su i stipendisti Fondacije za mlade talente Beograda.

ЛАПТОП РАЧУНАРИ ЗА ПОБЕДНИКЕ: Град наградиио ученике Математичке гимназије

Skupština grada

Čestitajući im na ostvarenom rezultatu, Vesić je rekao da se Beograd trudi da kroz naučno- tehnološke parkove i druge vidove pomoći podrži mlade ljude i istakao da prvi put posle mnogo godina postoji institucionalna podrška za talente.

- Može bolje i više, ali mladi ljudi su budućnost naše zemlje - rekao je Vesić.  - Znanje se ne može kupiti. Biću srećan i ponosan, ukoliko svi mladi budu želeli da ostanu u Beogradu.To znači da imamo stanove za mlade ljude, nove naučno- tehnološke parkove poput onog koji se gradi u Borči, kao i podršku za njihove start-ap projekte.

Dobitnik zlatne medalje Jovan Bengin izrazio je zahvalnost za stipendije i nagrade, koje kaže, stimulišu mlade da se bave naukom.

- To nije česta pojava i stvara se slika da nije isplativo baviti se naukom. Lepo je videti da postoji neko ko poštuje mlade talente -  poručio je Bengin i dodao da mu je cilj da se bavi informatikom, što će i studirati.

Njegov kolega Mateja Vukelić istakao je da će nastaviti da radi ono što voli, a to su matematika i programiranje.

- Da li će to biti ETF ili Matematički fakultet ne znam još, ali meni je bitno da radim ovo u čemu uživam - rekao je Vukelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!