MALIŠANI SADILI DRVEĆE: Vrtić "Anđelak" na Savskom vencu bogatiji za sedam novih stabala

A. V. V.

04. 11. 2021. u 15:23

NOVO drveće posadili su juče u vrtiću "Anđelak" u Birčaninovoj ulici 18a zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković i član veća Ljubomir Lovre zajedno sa mališanima iz ovog obdaništa.

МАЛИШАНИ САДИЛИ ДРВЕЋЕ: Вртић Анђелак на Савском венцу богатији за седам нових стабала

GO Savski venac

Zelena površina na ovom potezu bogatija je za sedam stabala japanske trešnje, vrbe integra i katalpe, kao i različitog ukrasnog cveća.

Kako je saopšteno iz centralne prestoničke opštine, sadnja je organizovana u okviru akcije "Za zeleniji Savski venac" i u saradnji sa PU "Savski venac" u čijem je sastavu vrtić "Anđelak".

- Ovo je samo jedna u nizu akcija koju sprovodimo u cilju zaštite ekološke sredine i unapređenja lokalne zajednice. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za našu opštinu i svako novo drvo je izvor života i zdravlja te ovakvim akcijama doprinosimo očuvanju i unapređenju životne sredine - rekao je zamenik predsednika opštine Uroš Tripković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja