TRUD SE ISPLATI: Vredni pokloni za najbolje mladenovačke učenike

Novosti online

19. 06. 2021. u 12:12

NA svečanosti održanoj u galeriji Foaje mladenovačkog Centra za kulturu i turizam, firma "Braća Mirčić" u saradnji sa švajcarskom kompanijom za proizvodnju satova Grovana, u okviru Projekta "Vreme znanja", tradicionalno, već 11. put, nagradila je vrednim poklonima najbolje učenike mladenovačkih škola.

ТРУД СЕ ИСПЛАТИ: Вредни поклони за најбоље младеновачке ученике

Foto: Opština Mladenovac

Ove godine domaćin svečanosti bila je Osnovna škola “Živomir Savković” iz Kovačevca.

Pored učenika i njihovih roditelja, dodeli nagrada prisustvovali su i predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i član Veća resorno zadužen za obrazovanje, Dejan Stepanović.

Foto: Opština Mladenovac

U ime organizatora, prisutne je pozdravio predstavnnik firme Braća Mirčić, Gordan Mirčić.

- Direktor komapnije Grovana je prethodnih godina dolazio na ovu svečanost, međutim, zbog epidemiološke situacije, ove godine nisu bili u mogućnosti da prisustvuju niti predstavnici te kompanije, niti ambasade Švajcarske ali vas oni srdačno pozdravljaju. Nadamo se da će sledeće godine biti ovde sa nama. Već jedanaest generacija najboljih mladenovačkih učenika je u dobilo na poklon sat ove kompanije. Podsećam vas da je svako od vas zaveden u arhivi kompanije Grovana tako da ćete, ako budete u prilici, moći da svratite u ovu kompaniju, da se predstavite, kupite sat koji želite i ujedno budete provedeni kroz fabriku. To je predsednik opštine dogovorio sa direktorom Grovane još pre četiri godine - rekao je Mirčić i poželeo nagrađenim učenicima mnogo uspeha u nastavku školovanja.

Foto: Opština Mladenovac

- Moj savet je da negujete dušu, a negovaćete je tako što ćete se sećati ovog trenutka na koji će vas sećati i sat koji ste danas dobili. Nikada ga ne gledajte kao materijalnu vrednost. Poželeo bih vam da, i kada budete ispravljali sve “krive drine” ovog sveta, jer nam je to svojstveno, ne zaboravite da budete ljudi. Želim vam sve najlepše i da nastavite putem kojim ste do sada išli - dodao je Mirčić.

Pozdravljajući prisutne, predsednik opštine, Vladan Glišić, čestitao je nagrađenim učenicima i poželeo im mnogo uspeha u nastavku školovanja. Takođe se zahvalio firmi "Braća Mirčić" i njenom predstavniku Gordanu Mirčiću na tome što pokazuju visoku stepen društvene odgovornosti.

- Ove je sjajan primer kako bi svi trebalo da se ophodimo prema najboljim učenicima jer su oni naša budućnost, a na ovaj način pokazujemo da su znanje i marljiv rad najveće vrednosti koje treba da gradimo - rekao je Glišić.

Foto: Opština Mladenovac

Vredne satove kompanije Grovana dobili su đaci generacije mladenovačkih škola:

Sara Brkić, OŠ "Bisa Simić" Velika Krsna
Nina Matić, OŠ "Bora Lazić" Vlaška
Pavle Lekić, OŠ "Kosta Đukić"
Đorđe Milentijević, OŠ "Živomir Savković" Kovačevac
Sanja Jovanović, OŠ "Milica Milošević" Jagnjilo
Milica Gmitrović, OŠ "Momčilo Živojinović"
Dimitrije Petković, OŠ "Sveti Sava"
Nikola Kijanović, Gimnazija Mladenovac
Nikola Krsmanović, Tehnička škola
Neda Živanović, OMŠ "Stevan Hristić"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a