LOKALNA samouprava u Pećincima je odlučila da u delu radne zone u Šimanovcima izgradi atmosfersku i fekalnu kanalizaciju na koju bi trebalo da budu priključeni svi ovdašnji pogoni. Izrada projekta je pri kraju, a kada posao bude završen, septičke jame će postati prošlost.

Pročitajte još: U Pećincima posao nema samo onaj ko neće da radi

- Za odvođenje atmosferskih voda iz ovog dela radne zone smo uradili privremenu retenziju, a u toku je izrada projekta za rešenje koje će i pri najobilnijim padavinama moći da primi svu vodu koja se nakupi - kaže prvi čovek Pećinaca Željko Trbović.

Početku rešavanja jednog od najvećih infrastrukturnih problema se raduju i u kompaniji "Albon", koja u Šimanovcima posluje već 11 godina. Oni su, za izradu delova za motore - klipnjače, blokove, zamajce i kočione sisteme - otvorili i fabriku na teritoriji Rume...

Pročitajte još: Pećinci spremni za nove ulagače

- U Pećincima zapošljavamo 110 uglavnom visokoobrazovanih radnika, s obzirom na to da razvijamo tehnologiju i opremu za kompletnu "Albon grupu". U Šimanovcima je kompletno zaokružena proizvodnja mašina koje koristimo za serijsku proizvodnju u našim fabrikama koje se nalaze u Rumi, Engleskoj i Americi. Od 2006. do danas, u Srbiji smo investirali 36 miliona evra i, od početnog izvoza vrednog do tri miliona evra godišnje, stigli do sadašnjeg bilansa koji je više od deset puta povoljniji. Pritom, 90 odsto proizvoda izvozimo na tržište SAD - kaže generalni direktor Ismet Grebović, podsećajući na to da su zarade njihovih radnika u Šimanovcima redovne i znatno iznad srpskog proseka.