Novi Sad: Izgradnja novog stadiona

Z. G.

23. 01. 2019. u 08:20

Gradonačelnik Vučević najavio podizanje sportskog objekta. Rekonstrukcija "Karađorđa" ili zidanje iz početka

Нови Сад: Изградња новог стадиона

Da li stadion "Karađorđe" uskoro odlazi u istoriju Foto Arhiva "Novosti"

NOVI Sad bi, uz podršku Republike Srbije, u dogledno vreme trebalo da dobije novi fudbalski stadion, koji će biti izgrađen po najvišim evropskim i svetskim standardima, na lokaciji postojećeg "Karađorđa".

To je novinarima, uoči Svečane sednice Skupštine grada, izjavio gradonačelnik Miloš Vučević napominjući da je tim povodom bio održan sastanak sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja.

- Mislim da će to biti lepa vest za ljubitelje sporta. Želimo da obezbedimo projekat i novac za izgradnju novog stadiona na istoj lokaciji, modernog sportskog objekta kakav Novi Sad zaslužuje.

Novi "Karađorđe", kako je dodao Vučević, bio bi građen po sistemu "projektovanje i izvođenje", kao klasičan natkriveni fudbalski stadion, po strogim standardima UEFA i FIFA.


U okviru novog sportskog objekta biće i odgovarajući parking prostor.

- Videćemo kakvi su predračuni i koliko će iznositi takva investicija. Prema nekim početnim idejama i nacrtima, predviđene su i dve etaže za parkiranje ispod zemlje. Sad je na projektantima da pokažu šta je realno i da se, prema ekonomskim mogućnostima, opredelimo za najbolju soluciju. Vučević je napomenuo da će se, najverovatnije, ići na izgradnju isključivo fudbalskog stadiona bez atletske staze, imajući u vidu to, da je u toku projektovanje Atletskog centra u naselju Jugovićevo, koji će imati i atletsku stazu.


JEFTINIJE

MOŽDA će, kako je dodao Vučević, biti jeftinija izgradnja kompletno novog stadiona na istoj lokaciji, nego rekonstrukcija postojećeg. O tome će svoje mišljenje dati struka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

strelok

23.01.2019. 09:03

Ако ћете већ да га рушите направите га негде даље а не да се блокира цео град кад год је утакмица... А и то са стадионима уопште, хлеба и игара... Пречих проблема, видим, немамо...

dragan

23.01.2019. 11:12

Svaki gradonacelnik Novog Sada je progadnio Novi Sad.Rusenje male futoske,izgradnje,pozorista,izgradnja zatvor hotela,izgradnja Pariskog magacina,izgradnja Merkatora a Vucevic je najvise unistio Novi Sad s Promenadom i zgradom na uglu Mihajla Pupina i Zeleznicke, bas gadno i nepotrebno.To je postigao sve za kratko vreme.

ZOKS

23.01.2019. 13:21

A pitam se zbog čega rušiti ovaj stadion i praviti novi, prvo , fudbal u Novom Sadu je smešan , drugo nas navijača Vojvodine koji je pratimo godinama ima oko 200 na stadionu., i treće ovaj gradonačenik je najgori gradonačelnik u istoriji moga grada, Novog Sada. , i da ne zaboravim , to uskoro verovatno znači za jedno 30- 40 godina.

Ekavica

23.01.2019. 14:41

samo "promenada" i fuzbala....a ulice na obodu grada kaljuge, oko osnovnih skola fekalni kanali!izadjite iz svojih promenadica i pogledajte obican narod, decu, udjite jedan krug u gradsku autobus...strasno.

Mica

23.01.2019. 14:51

NEeee, molim vas Neeeee!!!ima!!!zelimo bazen, akvapark, asvalt!u ime svih koji zive van "limancica".