I fizički najspremniji padaju od virusa korona: Ispovest sportiste koji je bio 25 dana u komi i izgubio 27 kilograma (FOTO)

Novosti online

četvrtak, 02. 07. 2020. u 10:00

И физички најспремнији падају од вируса корона: Исповест спортисте који је био 25 дана у коми и изгубио 27 килограма (ФОТО)

Ahmad Aihad foto: Instagram/Ahmad Aihad

Živite tako što mislite da je korona neki jači grip i da je nećete vi dobiti, kaže Ahmad Aiad

Šokantne slike i ispovest američkog sportiste Ahmada Aiada (40),koji je umalo tokom 25 dana provedenih u komi zbog simptoma virusa korona. Atletičar iz Vašingtonabio je zaražen toliko da su lekari u bolnici „Džon Hopkins” morali da ga stave u veštačku komu i postave na respirator.


Aiad, koji je bio fizički spreman jer se profesionalno bavio fitnesom, boksom, atletikom, a trenirao je i košarku, smršao je 27 kilograma i za posledicu ima oštećenjepluća i srca. Početkom marta otišao je sa bratom tri dana na Floridu. Nekoliko dana kasnije, 11. marta, dobio je temperaturu i počeo da slabi. Usledili su kašalj, kijanje, gubitak apetita... Posle četiri dana počeo je otežano da diše, bez snage da hoda ili da vozi kola.


- Ja dobijam grip svake godine i lečim se od njega dva ili tri dana i bolje mi bude. Ovo nije grip. Ljudi moraju da budu oprezni. Živite tako što mislite da je korona neki jači grip i da je nećete vi dobiti – rekao je Aiad za „VMAR 2 Nevs“, a preneli su ga svi svetski mediji. - Eto, desilo se meni. U osnovi sam bio paralzovan, nisam mogao da se pomeram. Kada sam se probudio iz kome svi moji mišići su nestali.
Kada je izašao iz bolnice Aiad je morao na rehabilitaciju koje se sastojala i od govorne terapije... Utešno je da se dva meseca kasnije već vratio sportskim aktivnostima i vraćanju fizičke kondicije.


- Morao sam da idem na govornuterapiju, jer nisam mogao da govorim. Socijalna terapija mi je bila potrebna jer sam morao da naučim ponovo da gutam Fizikalna terapija je bila neophodna da probudimtelo. Imao sam poteškoće sa disanjem, jer su mi pluća oštećena, srce je isto oštećeno -rekao je američki sportista.Ahmad nekad i po izlasku iz bolnice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Suverena

02.07.2020. 10:53

Verovatno je uzimao kortikosteroide koji smanjuju imunitet i mogu biti uzrok ovakve reakcije

zaliv.net

02.07.2020. 21:55

@Suverena - Ja ne kapiram vas koji konstantno pokusavate da negirate postojanje virusa ili njegovu opasnost!? Mozda je to u vas psihicki mehanizam koji se na ovaj nacin stara o vasem strahu. Ovaj virus moze da slomi i najzdraviju osobu, i decu i stare, oba pola... Nema pravila. A oni koji preleze virus nisu trajno imuni a najgore je to da i kad prezive virus mnogi ostanu sa trajnim posledicama vitalnih organa od kojih mogu da umru u narednim godinama

Мр Радомир Шћепановић

02.07.2020. 11:57

КОРОНА слама и најјаче!