Devojčice iz Kine koje pohađaju školu košarke u organizaciji Marine Maljković poslale su poruke podrške drugaricama u Srbiji, iste one koju su njima stizale, kada je pandemija korona virusa počela u toj zemlji.


- Pre više od mesec dana, kada je korona virus počeo da se širi u Kini, devojčice iz Pokreta za žensku košarku Marina Maljković iz Srbije su poslale slike i video snimke svojim malim kineskim drugaricama uz najlepše poruke što ranijeg povratka u redovno stanje, kao i predloge kako mogu vežbati košarku u uslovima karantina - saoopšteno je iz Pokreta Marine Maljković.


PROČITAJTE JOŠ: Strah od virusa korona u NBA: Pozitivan test Durenta i saigrača iz Bruklina poslao Lejkerse u karantin


Kako se ističe, kada je virus krenuo da se širi svuda po svetu, tako su se pojavili i prvi zaraženi u Srbiji.


- Posledica takvog stanja je trenutna situacija u zemlji, pa su se male Kineskinje revanširale svojim drugaricama iz Srbije istom merom. Poslale su brojne poruke podrške, fotografije i video snimke u kojima se solidarišu na našim narodom i žele što brži oporavak i povratak u normalu - navodi se iz Pokreta, a poruke podrške objavljene su na njihovom zvaničnom Instagram profilu što možete pogledati OVDE.


Pokret za žensku košarku Marina Maljković počeo je sa radom pre godinu dana u Kini i za to vreme treneri iz Srbije su prema planu i programu Maljkovićeve obučavali i radili sa malim Kineskinjama i uvodili ih u sve košarkaške tajne.


PROČITAJTE JOŠ: Glupost Francuza izazvala haos u svlačionici Jute: Mičel oprostio Goberu što ga je zarazio virusom korona, ali je situacija daleko od savršene


U novembru prošle godine u Šangaju je otvorena i košarkaška Akademija koja nosi ime selektorke srpske reprezentacije i osnivača Pokreta za žensku košarku.