PEVAČICA Sandra Rešić (31), ćerka pokojnog pevača Nina Rešića, odlučila je da jednom za sva vremena stavi tačku na razne mitove, izmišljotine i nagađanja koji kruže o životu i smrti njenog oca.

Sandra je godinama jedva pričala o Ninu i njegovoj smrti, jer je sve i suviše bolelo da bi izlazila u javnost i pričala o detaljima. Međutim, nepravda i neistine su je dotukle i naterale da prvi i poslednji put, kako kaže, ispriča priču o svom ocu i njegovom životu i smrti.

- Želim da jednom za sva vremena razrešim taj famozni mit o njegovoj sahrani. Ja sam to veče, kada je on preminuo, bila u Bijeljini, imala sam 19 godina. Te večeri, sećam se, bila sam na rođendanu, kada mi je samo gospodin Siniša Kajmaković u nekih pet do devet poslao poruku: "Umro je". Bila sam u totalnom šoku i, onako, u suzama sam krenula sa društvom u bolnicu. Na ulazu nas je sačekala jedna medicinska sestra koja nas je pitala: "Šta vi uopšte tražite ovde? Ja vas ne mogu da pustim, ja čak ne znam ni ko ste vi, ali ako mislite na ovog pevača Nina, on je umro i svakako ne mogu da vas pustim da ga vidite" - počinje Sandra. - Moji drugari su krenuli da se raspravljaju sa njom i objasnili su joj da sam njegova ćerka, međutim ona je samo rekla da je ne zanima i bukvalno nas je isterala iz bolnice. Ja sam odmah nazvala Kajmakovića, koji mi je samo rekao da ništa više ne mogu da uradim i da idem kući. Nakon toga, ja se iskreno ne sećam gde sam i kako sam negde otišla, mislim da sam otišla kući, ali kako... stvarno nemam pojma.

PROČITAJTE JOŠ - Naša folkerka čuvala veliku tajnu: Zbog veze sa jednim muškarcem htela “u zemlju da propadne” od srama

Mlada pevačica se seća da te noći nije uopšte spavala, jer joj je Kajmaković rekao da sutra rano ujutru dođe u stan u kom je Nino boravio dok je bio u Bijeljini.

- Oko šest ujutru tamo su već bili njegovi stričevi, Selim i Ljerka njegova žena, bio je Leo njegov stric i Neša koji je bio Ninov potrčko. Ja tog čoveka nisam ni primetila, jer je bio zaključan u Ninovoj sobi, u njegovim stvarima, njegovoj kožnoj jakni, u njegovom kačketu i njegovim satom na ruci plakao sve vreme. Isti taj Neša je čovek koji je pokrao sve stvari iz oca mog stana, njegove stvari, sve njegove slike, dnevnike. Tu je bila i neka starija pevačica Branka u nekom vunenom džemperu - seća se Sandra. - Prema meni su se ophodili kao da sam komšinica koja je došla tu da izjavi saučešće. Mene niko ništa nije pitao, čak mi niko nije ni saučešće izjavio. Sećam se kao danas, na televiziji je bio pušten "DM sat". Ja sam tu samo tako sedela nepomično, a oni su komentarisali kako je Dragana Mirković ispala fer prema mom ocu. I, da, najvažnija osoba u tom stanu bila je Ljilja iz Šapca, koja je njemu za života i karijere navodno radila natalne karte. Ta žena sve vreme kukala je na sav glas, a meni ništa nije bilo jasno, ni šta se dešava, ni ko su svi ti ljudi.

Ninova ćerka priča kako je bila u šoku, sve vreme. Kako joj se niko nije obratio, kako se osećala kao stranac.

PROČITAJTE JOŠ - Sajmon le Bon čest je gost Beograda: Kupa se na Adi, inkognito se šeta, a sada je i njegova supruga Jasmin ovde proslavila rođendan (VIDEO)

- U sledećem trenutku izlazim iz stana i sedam na stepenice da zapalim cigaru, za mnom izlazi i ta Ljilja, seda pored mene i samo mi kaže: "Danas je mom sinu umro otac". Ja u tom trenutku ostajem u šoku, prosto ne mogu da opišem taj osećaj. Bila sam toliko besna da sam samo imala želju da je gurnem niz stepenište i pozovem policiju - objašnjava vidno potrešena Sandra. - Posle se sećam svađe i frke oko toga kako će da ga prenesu u Bosansku Dubicu, gde je on zahtevao da ga sahrane, pored majke. Dok su se oni tako raspravljali kojim kombijem će da ga prevezu, kako će svi oni da odu do tamo, mene tu niko ne pominje. U jednom trenutku, ja tako sva u šoku pitam ujaka: "Izvini, a kako ću ja do tamo da odem?". Na sve to samo se javlja ta Ljilja koja mi kaže: "Izvini, ali kod nas u autu nema mesta i stvarno ne znam šta da ti kažem". Sve se to dešava brzinom munje, mi tako silazimo ispred zgrade, a ja sam gledam gde ima mesta za mene, u čiji auto da uđem. Meni ta Ljilja još jednom ponavalja da za mene nema mesta i kaže mi: "Mislim da bi neki muzičari za nekih dva sata trebalo da krenu iz Bjeljine, pa eto možeš sa njima da se čuješ i dogovoriš".

Sandra je ispričala da je ostala tu ispred zgrade sama, ne znajući št će. Zatim je pozvala majku, koja joj je rekla da se vrati u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ - Bivša ljubavnica Halida Muslimovića svedočila na suđenju: Uplakana sam gledala kako da spasim život

- Sećam se da su moje daidže (rodbina iz Hrvatske), u saradnji sa nekim Nerminom, od sestre Amele koja je bila u Americi tražili da im za sahranu pošalje 5.000 dolara, a zatim još 500 dolara koliko je zafalilo. Bila sam sprečena da odem na sahranu, ali me samo interesuje koja to sahrana košta toliko? Njegova sahrana je bila vrlo skromna, sa već kupljenim grobnim mestom. Amela mu je podigla i spomenik, imena koja pišu na njemu nemaju nikakve veze sa podizanjem istog - tvrdi Sandra.

Instagram Sandra Rešić (@sandra_resic)


POSETA GROBU

- Plasirana je i priča da ja ne posećujem Ninov grob, što takođe nije istina. Ja dovoljno puta odem na grob svog oca, ali prosto mi vreme i obaveze ne dozvoljavaju da konstantno budem tamo. Tako da u tim pričama o zapuštenom grobu i korovu nema istine, a ja se nikada neću slikati na grobu mog pokojnog oca da bih nekom dokazala da posećujem isti - kaže nam mlada pevačica. - Priča o tome da me Nino nikada nije priznao, te i da nije bio oženjen mojoj majkom su takođe još jedna velika neistina, a kao dokaz za to medijima sam prosledila i fotografije sa njihovog venčanja. Ovim bih započela i jednom za sva vremena zatvorila te brojne neistine priče koje se plasiraju u javnosti, oko moje porodice i mog pokojnog oca.


Autor: Telegraf