Amir Rešić Nino sahranjen je u rodnoj Bosanskoj Dubici 2007. godine, a samo nekolicina pevačevih fanova danas obilazi njegov grob.

Kako se ranije pisalo, stanovnike Dubice pogodila je činjenica da niko od pevača, a još gore niko ni od članova porodice od koje neki danas toliko govore o njemu, ne posećuju njegov grob.

– To je tužno. Bilo je tužno gledati to, a mi znamo kako jeste i šta je istina. On je sahranjen ovde, u Bosanskoj Dubici. Niko od porodice ne dolazi. Spomen ploču podigao je njegov ujak, a ne deca i bivše žene. To i piše na spomen ploči – ispričala je gospođa iz Bosanske Dubice.

Kasnije, pre oko dve godine, Ninov prijatelj Neša na spomenik je postavio i knjigu na kojoj je ispisana emotivna poruka. Takođe, najverniji fanovi postavili su zvezdu koja se jasno vidi. Sve to nije učinio niko od njegovih, nije čak učinila ni najbliža porodica.

Ninov grob bio je zapušten sve dok njegovi prijatelji nisu na sebe preuzeli njegovo održavanje. Tako je mikrofon koji je stajao na spomeniku zarđao.


Kako su ranije otkrili žitelji Bosanske Dubice, njemu deca, ćerke Tamara, Amela i Sandra ni na sahranu nisu došle, a kada mu je bila godišnjica, opet niko nije bio tu.

Podsetimo, Amir Rešić Nino preminuo je u oktobru 2007. godine, u bolnici u Bijeljini, od perforacije pankreasa, izazvane alkoholizmom. Pre tri dana navršilo se 12 godina od Ninove smrti. Njegova ćerka Sandra se na dirljiv način prisetila svog pokojnog oca i dana kada su joj u bolnici saopštili da on više nije živ. Pevačica je kako je navela u opisu prvi put podelila njihovu zajedničku fotografiju, jer se plašila negativnih i ružnih komentara, a zbog čega još nije posetila očev grob, ostaje nepoznanica.