POSLE GODINU DANA MEĐU SVOJIMA: Dragiša Pločić, stanar valjevskog doma za stare, nestrpljivo čekao priliku da poseti porodicu

B. PUZOVIĆ

29. 04. 2021. u 10:44

IAKO žive u istom gradu, penzioner Dragiša Pločić (73) iz Valjeva svoje najbliže nije video punih godinu dana!

ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА МЕЂУ СВОЈИМА: Драгиша Плочић, станар ваљевског дома за старе, нестрпљиво чекао прилику да посети породицу

Foto B. Puzović

Dragiša boravi u domu za stare, a zbog pandemije virusa korona izlasci i posete ustanovama tog tipa bile su doskoro zabranjene, pa je tek proteklog vikenda bio u prilici da ponovo bude sa porodicom.

Na nedeljnom ručku bio je kod ćerke i zeta i dvojice unuka Mladena i Vukašina, koji su se, veli, ponovnom susretu sa njim veoma obradovali. Bio je, sticajem okolnosti, toga dana i rođendan mlađem unuku, pa su se za trpezom okupili i rođaci i komšije. Obeležili su, na taj način, i ponovni susret sa Dragišom, posle punih godinu dana.

Foto Arhiva

- Bilo mi je puno srce, veliko kao Valjevske planine, kad sam zagrlio ćerku, zeta, a najviše Mladena i Vukašina i video rodbinu, dugogodišnje prijatelje i komšije - kaže Dragiša. - Susret je bio veoma dirljiv, pun emocija, oči su mi zasuzile od sreće. Pre korone, najbliži su me često posećivali u domu, a onda je epidemija sve to prekinula.

DOBRO ZDRAVLjE

- Zdravlje me dobro služi - kaže Dragiša.

- Kada su me videli posle godinu dana, svi su bili prezadovoljni kako izgledam. S obzirom na to da pored doma protiče reka Kolubara, planiram, čim otopli, da zabacim udicu. Nabavio sam svu opremu pa ću da se oprobam u toj veštini.

Pločić je radni vek proveo u policijskoj uniformi. Radio je, kaže, na odgovornim i rukovodećim poslovima u saobraćajnoj, a potom i policiji opšte nadležnosti u Valjevu i Mionici. U penziju je otišao 2000, a imao je tada 38 godina radnog staža sa beneficijom. Prvu penziju primio je sa 52.

- Posao je bio težak, ali sam ga svim srcem voleo i radio savesno - priseća se Dragiša. - Bio sam strog policajac, saobraćajne prekršaje retko kome sam praštao. Doduše, bilo je prilike i kada se progleda kroz prste, uglavnom kada ocenim da bolji efekat na vozača može da ima savet i upozorenje, nego novčana kazna.

U domu za stare boravi već godinu i po. Dom ima 100 postelja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, te stručnog konsultanta iz Nemačke. Izuzetno je zadovoljan smeštajem, uslugama, odnosom osoblja prema korisnicima, kvalitetom i asortimanom hrane...

- Veoma je lepo u domu, o meni veoma brinu, poklanjaju mi svu pažnju, kao uostalom i svakom korisniku - kaže Pločić.

- Udovoljavaju nam kad je hrana u pitanju, pripremaju i jela koja najviše volimo.

Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!