ULOV ŠTUKA OD 14,5 KILOGRAMA: Pecaroški trofej trojice Čačana

V. ILIĆ

13. 07. 2021. u 10:43

REČNU neman, ogromnu štuku tešku čak 14,5 kilograma proteklog vikenda u jezeru Međuvršje, u prirodnom dobru Ovčarsko-kablarske klisure, upecali su Čačani Tomo Bošković, Dragan Novaković zvani Beli i Dragan Stevanović.

УЛОВ ШТУКА ОД 14,5 КИЛОГРАМА: Пецарошки трофеј тројице Чачана

Foto Privatna arhiva

Kapitalca su namamili na malog karaša (živa riba), i to, kako kažu ovi iskusni ribolovci, običnim kineskim štapom dugačkim tri metra. Struna je, kako kažu, bila debljine 0,40 milimetara.

Ovo ne bi bila posebna vest da nije poznato da je svetski rekord štuka upecana u Rusiji, koja je težila 15,7 kilograma.

- Borba sa rečnom nemani trajala je punih pola sata - ispričao nam je Tomo Bošković.

- Mislili smo da je reč o somu, ali kada sam video da iz vode izlazi štuka, bili smo presrećni. Vreme pecanja je bilo 8.15 ujutro. Sve to se dešavalo pored trske, gotovo na samoj obali, prekoputa čuvenog ovčarsko-kablarskog manastira Jovanje. U jezeru je dubina osam metara, a ribu smo upecali na dubini od oko dva metra.

Uspeh Pao i šaran od 9,2 kg, Foto Privatna arhiva

Kapitalne štuke u jezeru Međuvršju dosada su težile najviše desetak kilograma, pa je ova vest brzo protutnjala među ribolovcima koji su upućivali čestitke Tomu, Belom i Draganu.

Pravo čudo je da su istog dana ovi ribolovci upecali i šarana teškog 9,2 kilograma.

KINOLOG

UZ to što je strastveni ribolovac, Tomo Bošković je, među svojim sugrađanima iz Čačka, poznat i kao lovac. Osim toga na glasu je i kao kinolog, koji uzgaja vrsne lovačke kerove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)