TROJICA U PRITVORU JOŠ DVA MESECA: Sud u Prištini ćuti o novoj, trećoj optužnici u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali izriče mere

D. Zečević

01. 03. 2021. u 21:00

SUDIJA Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini Valjon Kurtaj odredio je meru pritvora još dva meseca trojici pritvorenih u slučaju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića: Nedeljku Spasojeviću, Marku Rošiću i Radetu Basari.

ТРОЈИЦА У ПРИТВОРУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА: Суд у Приштини ћути о новој, трећој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића, али изриче мере

Mesto ubistva Olivera Ivanovića

Prema rečima advokata optuženih, pritvor je određen do 23. aprila, što je, kako ocenjuju, nepravedno, budući da se još očekuje odgovor suda da li prihvata treću, dopunjenu optužnicu.

- Moj branjenik Nedeljko Spasojević je na nedavnom glavnom pretresu osporio da je počinio krivično delo za koje se optužnicom tereti. Zapravo, sudija je doneo rešenje kojim se produžava pritvor, ali nije doneo odluku da li prihvata najnoviju optužnicu, iako je za to imao rok od 48 sati - kaže nam Faruk Korenica.

On ističe da je postupanje suda u ovom slučaju neprofesionalno i nekorektno, jer treća optužnica, uprkos nalogu Apelacionog suda, ne sadrži glavne elemente krivičnog dela.

- I mom sinu, koji se već 27 meseci nalazi u pritvoru produžen je pritvor još dva meseca. Dakle, biće više od 2,5 godine u pritvoru što je potpuno nenormalno, jer zaista nema nijednog konkretnog dokaza o njegovoj krivici - kaže, za naš list, Nebojša, otac Marka Rošića, jednog od optuženih u ovom slučaju.

On ukazuje da se njegovom sinu pripisuje da je navodno deo kriminalne grupe, a ne piše šta je ta kriminalna grupa radila:

- Mog sina optužuju da je navodno pratio pokojnog Olivera Ivanovića, iako ne navode ni kada, ni gde, ni čime.

SEKRETARICA SE BRANI SA SLOBODE

BIVŠA sekretarica Olivera Ivanovića, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović brane se sa slobode uz meru javljanja u policijsku stanicu. Inače,lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, a kosovsko Specijalno tužilaštvo krajem protekle godine podnelo je novu, treću optužnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STANO O 11 GODINA NEISPUNJAVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA: Priština će se suočiti sa posledicama ako ne formira ZSO