VUČIĆ STIGAO U MINHEN: Očekuju ga brojni sastanci

Novosti online

16. 02. 2024. u 11:27 >> 11:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

ВУЧИЋ СТИГАО У МИНХЕН: Очекују га бројни састанци

Foto: Printskrin/RTS

Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Pre konferencije, predsednik Vučić se sastaje se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a predviđen je i susret sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Poslepodne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Foto: Tanjug

 

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom. Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Foto: Tanjug

 

BONUS VIDEO:

Predsednik Vučić "Novostima" dodelio Sretenjski orden

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (33)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!