BASTA ISKLJUČEN IZ JEDINSTVENE SRBIJE Palma: Dat mu je rok da podnese ostavku, on za JS nije više član stranke

Novosti online

20. 06. 2023. u 11:37

RADETU Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije, saopštio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

БАСТА ИСКЉУЧЕН ИЗ ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ Палма: Дат му је рок да поднесе оставку, он за ЈС није више члан странке

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije član stranke i za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije ministar u Vladi Srbije - istakao je Marković i dodao da je zahtev za smenu Baste podnet i Vladi.

On je podsetio i da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije, održanoj 10. aprila u Jagodini, jednoglasno doneta odluka o smeni Baste sa mesta potpredsednika stranke.

- Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da svi ministri u Vladi Srbije treba da se pridruže protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije - naveo je Marković.

On je dodao da u svakoj državi na svetu, ako se neki ministar ne slaže sa državnom politikom koju sprovodi Vlada čiji je član, taj podnosi ostavku.

Podsetimo, i lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević juče je zatražio ostavku ministra Baste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)