DODIK: Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom

Tanjug

03. 05. 2023. u 15:35

PREDSEDNIK Republike Srpske izjavio je da je šokiran tragedijom u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je ubijeno osam učenika i čuvar, dok je više njih povređeno.

ДОДИК: Република Српска и цела нација данас тугују са Србијом

Foto: Tanjug

Dodik je izjavio saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, porodicama ubijene dece i nastradalog čuvara i poručio da "Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom". U saučešću upućenom u lično ime i građana Republike Srpske, Dodik je poželeo brz oporavak povređenima.

- Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša deca, najranjiviji deo društva, treba da imaju podršku i pozitivan primer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile - poručio je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, uz izraze najdubljeg saučešća povodom tragičnog gubitka nedužnih života u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar', poručio:

- Teško je, preteško, naći dovoljne reči utehe u trenucima ovakve tragedije. Deleći vaš bol, iz dubine srca žalimo zbog gubitka nevinih, mladih života, prekinutih rukom bezumlja. Delimo bol nacije i saosećamo sa porodicama stradalih, u nadi da će naći snage da se izbore sa ovom tragedijom - naveo je Višković.

On je saučešće premijerki Srbije Ani Brnabić uputio u svoje lično ime i u ime Vlade Republike Srpske.

- Primite izraze najdubljeg saučešća i prenesite ih porodicama stradalih i njihovim najbližim - naveo je Višković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest