DRAGANE, ŠESTORO DECE IMAŠ, MORAŠ DA BRINEŠ O NJIMA: Predsednik o odlasku Vučićevića u zatvor

Novosti onlajn

03. 04. 2023. u 15:42

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić se obraća iz Verone gde govori o svim aktuelnim temama, a dotakao se i odlaska Dragana J. Vučićevića u zatvor.

ДРАГАНЕ, ШЕСТОРО ДЕЦЕ ИМАШ, МОРАШ ДА БРИНЕШ О ЊИМА: Председник о одласку Вучићевића у затвор

Foto: Printskrin

O odlasku Dragana J. Vučićevića u zatvor, predsednik Vučić je rekao da postoje propisana krivična dela u svim zakonodavstvima u svetu, i da je problem što postoji raznovrsna praksa kod nas.

- Ja nemam pravo kao predsednik da kritikujem presude. Jedanput sam jednog, koji zna sve da kritikuje, a ide od ambasade do ambasade, Majić se zove mislim, pomenuo oslobađanje Gnjilanske grupe, i tu sam pogrešio. Mislim da nije pravično da jedan čovek, koliko je o njemu pozitivno mislim ili ne, to ne sme da bude predmet. Već kada pogledate razloge zašto je tužen više puta. Njega je tužio funkcioner Dveri koji je rekao da će da siluje žene po kućama, a Vučićević mu rekao da je lud, pa dobio samog sebe. Njega je sada tužio kolega. Ja ne mogu da rušim pravni poredak, mogu samo da zamolim njega da zamoli svog branioca i da zamoli svoju suprugu da uplate to. To ne može ni bilo ko da uplati, jednostavno ne možemo. Najavio je štrajk glađu, ne znam šta bih vam rekao. On već služi kaznu, to nije dobra vest za Srbiju, i u svemu tome ćete da vidite jedno licemerje, i neće biti izvinjenja od onih koji su pravili naslovnu stranu da "Nikada neće otići" - rekao je predsednik.

Vučić kaže da to pokazuje i dozu licemerja nekih prema svojim kolegama koji drugačije misle zato što je zabranjeno da se drugačije misli.

- Ja se nadam da će se to rešiti u danima koji su pred nama. Za one koji misle da je lepo u zatvoru, neka idu pa neka vide. On se sada u evidenciji vodi kao osuđivani kriminalac, to je opasnija stvar. Zato što je odgovorio na uvrede nekog drugog. Pa će da ga zaustavljaju na granici... Ali on mora da razmišlja i o tome da ima šestoro dece. Šestoro dece, Dragane, imaš, i uz svu nepravdu, mislim da su ljudi tek danas počeli da slušaju ono što govoriš, i mislim da imaš obavezu da izađeš i brineš o njima. I to je mnogo preča obaveza od toga da svima nama otvara oči, i da govori o licemerju - kaže on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (288)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a