"NOĆ PROTEKLA NAPETO": Jevtić - Cilj Prištine je da protera srpski narod sa KiM

Tanjug

10. 12. 2022. u 10:21

POTPREDSEDNIK Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da je noć na KiM protekla napeto, posle poslednjih poteza Prištine, čiji je cilj, kako je istakao, da srpski narod bude proteran sa KiM.

НОЋ ПРОТЕКЛА НАПЕТО: Јевтић - Циљ Приштине је да протера српски народ са КиМ

Foto: Novosti arhiva

Jevtić je rekao da je juče bio u Kosovskoj Mitrovici i da je jasno video da su ljudi uznemireni.

- Ono što je najvažnije je da se sačuva mir i srpski narod će na tome istrajati bez obzira na sve pritiske, ali to ne znači da ćemo trpeti te pritiske bez demokratskog i odlučnog odgovora - istakao je Jevtić za TV Prva.

Ukazao je da Srbi na KiM decenijama žive u teškim okolnostima, ali da nikad nije bio teži položaj srpkog naroda na KiM, usled svega što vlast u Prištini radi. Jevtić je istakao da Srbe na KiM ohrabruje ono što zvanični Beograd, posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čini i da Srbi sa KiM jedino veruju predsedniku Vučiću i Vladi Srbije.

- Predsednik Vučić je svakodnevno sa nama u komunikaciji i čini sve da se sačuva mir - rekao je Jevtić.

On je dodao da ga od onoga što se dešavalo prethodnih dana posebno uznemirilo prisustvo specijalnih jedinica kosovske policije u vrtiću u Leposaviću, kao i scene u vinariji Petrović u Velikoj Hoči.

Govoreći o zapleni vina te porodice, Jevtić je ukazao da je, kad se oduzima nekom ono od čega on živi, to poruka da Priština ne želi da vidi te ljude na prostoru KiM.

Jevtić je naglasio da Priština pokušava da sve Srbe predstavi kao kriminalce i da je cilj dodatno zastrašivanje Srba kako bi napustili KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova