VUČIĆ IZ DAVOSA: Jedina tema Ukrajina i sve što se tamo zbiva - Srbija nema suštinskih problema sa hranom

Novosti onlajn

24. 05. 2022. u 18:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Davosu, gde prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

ВУЧИЋ ИЗ ДАВОСА: Једина тема Украјина и све што се тамо збива - Србија нема суштинских проблема са храном

Foto: Printskrin/TV Pink

Vučić je rekao da je jedna i jedina tema u Davosu Ukrajina i sve što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto.

- U Davosu je ranije moglo da se čuje više različitih mišljenja, sada je samo Ukrajina tema i to jedna ista strana, ogromna podrška Ukrajini i to je to. Živite u svetu u kojem dominira histerija i nema zdravog razuma. Mi smo dali jasan politički stav i osudili napad na Ukrajini, ali džaba, nekima ne možete da promenite mišljenje, ne možete da prenesete nijednu racionalnu poruku. Ne mislim da postoji raspoloženje da bilo ko nekoga čuje po ovom pitanju. Juče je glavna vest bila, sve naše novine su objavile, da li je neko aplaudirao ili ne govoru Zelenskog. Zamislite, sad ja govorim i da neko prati po sali da li neko aplaudira ili ne. U koju fazu ludila smo mi ušli, da li treba da naredimo svakome da aplaudira? Ja sam srećan što u našoj zemlji vodimo potvoren dijalog i što svako može da aplaudira kome želi. Ovo nije nešto što bih želeo da se preseli u našu zemlju - rekao je Vučić.

Dijalog sa liderima Zapadnog Balkana

- Kako će da izgleda? Tako što ćemo Kurti i ja da iznosimo on užasne reči o Srbiju - mogu unapred da vam kažem, to sam slušao već 500 puta - On će reći kako će mali Putin po nalogu velikog Putina da provodi ratove na Balkanu i to je to, to je ta retorika. Ja ću da govorim žestoko i to je to - naveo je Vučić. 

Niz važnih sastanaka

Kako kaže danas je razgovarao sa mnogo svetskih i ekonomskih lidera. 

- Nemam pravo da govorim o čemu smo razgovarali. To je naš posao i svi dele zabrinutost za to šta će se zbivati u svetu i kako da pronađu rešenje za sebe - kako da kupe što više hrane i uglja. Gledaju da nađu rešenje za naftu, gas. Ukrajinci su zauzeli rusku kući i sada tu predstavljaju njihove zločine. Ove godine je Davos obeležen ukrajinski bojama, što je očekivano - naveo je Vučić.

Kaže da je važna činjenica da se zbog ljudi koji guraju zemlju napred da sami ne dodajemo tovar na leđa, da ne dodamo još neki kamen neistine i laži. 

- Neki se raduju tome da Srbiji bude što teže - navodi Vučić.

Srbija za sada pronalazi rešenja. 

- Neki kažu da neće biti razgovora sa Putinom - ok, mi smo mala zemlja, možda i ne bude. A šta će reći ako se razgovor dogodi - onda će da kažu eno ga zlikovac razgovara sa Putinom, treba njemu da uvedete sankcije. Reći će "Odakle njemu pravo da razgovara o tome kako že Srbija da preživi i kakvu će cenu za gas da plaća kad jedino treba da budete na strani Ukrajine i da ne tražite ništa za sebe" - šta god da učinite vi ćete biti krivi. Imate 30 nepoznatih i gledate kako da rešite svaku najbolje za našu zemlju. I kako ćete sproveti gas i hoćemo li imati gas? Da nismo izgradili gasovod kroz Srbiju - šta bi bilo? To smo uradili ogromnim nobvcem građana Srbije, da uštedimo da izgradimo nešto što je važno. Sada čekamo novi paket sankcija iz Evrope, da vidimo da li će se to nekako na nas odraziti. Sve ćemo to da rešavamo i obezbedićemo ljudima da imaju mirnu i normalnu zimu - kaže Vučić. 

Naš posao je da vredno i teško radimo. 

Problem sa šećerom

Kaže da sa šećerom ima problema sa trgovinama. 

- Mi smo zaštitili cenu šećera od kilogram. Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari koji kupe na po kilogram jer je tako jeftinije, što bi kupovali džak od 50 kila kada je cena viša. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. Danas ćemo zaštiti cenu za kompletan šećer i intervenisati sa dodatnom količinom šećera i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža i želja da vam neko pokaže kako nečega nema, morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema - naveo je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

OVO UBADA U SRCE! Hrvatska zatečena, ono što je Novak Đoković uradio nije očekivala (FOTO)