LOŠE VESTI ZA ZMIJU: Oglasio se advokat Hašima Tačija

Novosti online

15. 12. 2021. u 16:22

SPECIJALNI sud u Hagu produžio je pritvor Hašimu Tačiju, a tu odluku doneo je sudija za prethodni postupak, piše LJajmi.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗМИЈУ: Огласио се адвокат Хашима Тачија

Foto: Printskrin

 To je na ročištu saopštio Tačijev advokat Gregori Kiho.

- Razumem da je časni sudija jutros doneo odluku da ga zadrži u pritvoru i na to će biti uložena žalba - rekao je on.

Podsećamo, četvorica nekadašnjih šefova zločinačke OVK (Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići) su optuženi za niz ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti i terete se za zločine širom na 40 mesta u kojima su ljudi neosnovano lišavani slobode, mučeni i ubijani, za koje im preti kazna doživotnog zatvora.

U optužnici se navodi da su krivična dela koja im se stavljaju na teret izvršena u periodu najkasnije od marta 1998. do septembra 1999. godine, na više mesta na Kosovu i Metohiji, kao i u Kukešu i Cahanu, u severnoj Albaniji.

Prema navodima optužnice, ta dela su izvršili pripadnici OVK protiv stotina civila i lica koja nisu bili aktivni učesnici u neprijateljstvima.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići snose individualnu krivičnu odgovornost, prema razlicitim oblicima krivične odgovornosti, za krivična dela izvršena u kontekstu nemeđunarodnog oružanog sukoba na Kosovu, koja su bila deo raširenog i sistematskog napada na osobe za koje se sumnjalo da su bili protiv OVK.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SUPRUGA VODITELJA Lepa glumica iz popularnih serija: Brzo smo shvatili da smo se zavoleli (FOTO)