VULIN SAOPŠTIO VAŽNE VESTI: Vodićemo računa o bezbednosti građana Republike Srpske koliko i o bezbednosti građana Srbije

Novosti online

15. 12. 2021. u 15:34

NIKADA nećemo uspostaviti blokadu na Drini i vodićemo računa o bezbednosti građana Republike Srpske koliko i o bezbednosti građana Srbije, rekao je za jutarnji program Hepi TV ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

ВУЛИН САОПШТИО ВАЖНЕ ВЕСТИ: Водићемо рачуна о безбедности грађана Републике Српске колико и о безбедности грађана Србије

Foto: ATV printskrin

- Država Srbija je garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma, što znači da tri naroda i dva entiteta donose odluke na Ustavom predviđen način. Kao što je rekao predsednik Vučić, Srbija se neće pridružiti nikakvim sankcijama - naglasio je Vulin.

Aleksandar Vulin je takođe pohvalio zajedničku obuku pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske na jezeru Perućac.  

Kada su u pitanju protesti koji su se događali prethodnih nedelja, ministar je naglasio da policija ne može da učestvuje u obezbeđivanju ilegalnih skupova, kao i da od MUP-a niko nije tražio dozvolu.

Akcija "Armagedon"

Vulin je govorio i o akciji “Armagedon” koja traje dugo i istakao da policija pomno prati dešavanja na društvenim mrežama, kao i da postoje lica za koja se sumnja da su pedofili i da razmenjuju pornografski materijal napravljen zloupotrebom maloletnika.  

- Trudiću se da ova akcija bude uspešna i da traje. Svi koji na mrežama pokušaju da iskoriste maloletnike pre ili kasnije će doći pod naš udar. Pronaći ćemo ih, jer za njih nema sigurnog mesta i jer nam je mentalno zdravlje naše dece najvažnije - istakao je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!