PLjEVLjA – Vitezovi koji pešače od Beograda prema Podgorici da se pridruže litijama kojima se brane svetinje u Crnoj Gori, na putu su ispred Nikšića.


Oni bi večeras u grad pod Trebjesom trebaloda stignu oko 19, najkasnije oko 20 časova.


Hodočasnici u odbrani svetinja jutros su krenuli iz Šavnika gde su noćili, uspešno savladali uspon prema tunelu Vojnik. Na putu su srdačno dočekivani od meštana, koji su im se po nekoliko kilometara pridruživali u hodu kako bi im dali podršku.

Kako su naveli u videu koji su objavili Goran Pajović, danas pauzira zbog jakih bolova.


U Nikšiću je najavljen spektakularan doček a vitezovi očekuju sličan doček onom koji im je priređen u Pljevljima.


Juče su hodočasnici prevalili jednu od najtežih ruta preko Durmitora po hladnom vremenu i uz padavine. Ipak kako se njihovo hodočašće približava cilju sve su čiliji i brže hodaju. Danas su, kako se može videti na snimkum koji su objavili na društvenim meržama, smogli snage, posle prepešačenih 400 kilometara, čak i da potrče i to na usponu od sela Kruševice prema tunelu Vojnik, ali i da se se penju uz strminu van puta, kako bi bar malo skratili put i izbegli kruženje po velikom broju krivina koje vode ka pomenutiom tunelu.


Pročitajte još: Hodočasnici iz Beograda probijaju se preko snegom okovanog Durmitora: Kroz Žabljak ih pozdravio penzionisani profesor (88), u nedelju stižu u Podgoricu (FOTO+VIDEO)


Ognjen Maraš (27) iz Zete, Miloš Ajković (26), takođe iz Crne Gore, Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna krenuli su iz Beograda, ispred hrama Svetog Save, a pridružila su im se još dva Podgoričanina, Kristijan Kojičić i Goran Pajović..


Oni bi trebalo da 23. februara stignu u Podgoricu i pridruže se litiji u tom gradu.