IAKO je zdravstveno stanje Branke Milić, jedne od 13 optuženih za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, bilo je pogoršano još u vreme sudskog procesa koji je napustila zbog - kako kaže - poniženja koje je doživela u Višem sudu, pa se "uselila" u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici, minulih dana joj ponovo nije bilo dobro.

Uz povišeni krvni pritisak, herpes, bolove sa desne strane u predelu žuči i jetre, te problem s desnima, a uz depresiju i stres, žena koja dane provodi u diplomatsko-konzularnom predstavništvu nevoljno je pristala da govori, jer ne želi da je bilo ko sažaljeva - ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori.


PROČITAJTE JOŠ: CG: More lažnog novca

- Tortura je mogla da se spreči i okonča, ali smo Bratislav Dikić i ja ciljano izabrani da ovde trunemo. Zato i ne ne želim da bilo ko zna koliko nam je teško - kaže Branka Milić, koja mesecima jede suvu, konzervisanu hranu, što joj je dodatno zakomplikovalo zdravstveno stanje. - Zatočena sam na pravdi Boga jer nikada nisam pripadala kriminalnim grupama. Ja sam majka i baka, žena kojoj je porodica svetinja, pa nemam dosije ni u policiji, ni u bezbednosnim službama. Osuđena sam bez dokaza...