Banjaluka: Muškarac ranjen tokom hapšenja

S. M.

03. 04. 2012. u 20:35

Policajci su u ponedeljak veče uhvatili dve osobe u preprodaji droge i u pokušaju da ih legitimišu muškarci ih napali. Ranjeni Saša Damić stabilno, traga se za Bojanom Ćirićem

BANjALUKA - Zdravstveno stanje Saše Damića (27) koga je ranio policijski inspektor prilikom pokušaja hapšenja u banjalučkom naselju Starčevica, u ponedeljak kasno uveče, stabilno je, potvrdili su u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka.

Iz UKC su saopštili da je Damić van životne opasnosti i da se još nalazi na lečenju u ovoj ustanovi. Portparol UKC Tamara Radlović navela je da Damić ima prostrelnu ranu nadlaktice i leđa.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić objašnjava za "Novosti" kako se sve dogodilo. Policajci su, kaže Vasić, uhvatili dve osobe u preprodaji droge. Pri pokušaju da ih policajci legitimišu, oni su ih napali, posle čega je jedan od policajaca upotrebio vatreno oružje i ranio Sašu Damića.

Vasić kaže da je MUP Srpske formirao unutrašnju kontrolu koja će, zajedno sa tužilaštvom, obaviti uviđaj i utvrditi eventualna prekoračenja dužnosti policajaca.

OTAC DRAGAN DAMIĆEVI prijatelji kažu da je reč o mladiću koji nije sklon problematičnom ponašanju. - Policija će obaviti istragu i ja ne želim da se mešam u njihov posao. Nisam bio na mestu događaja, ali ono što znam jeste da moj sin nikada nije hapšen, niti je imao problema sa policijom - izjavio je Dragan Damić, otac ranjenog mladića.

Pored ranjenog Damića policija intenzivno traga za momkom koji se zove Bojan Ćirić.

Na mestu gde je ranjen Damić pronađeno je devet pvc folija, sa upakovanom zelenom biljnom materijom koja je asocirala na opojnu drogu marihuanu, a pronađena je i jedna čaura.

Inače, ranjeni Damić je zaposlen u automehaničarskoj radnji koja se nalazi u blizini mesta tragičnog događaja.

Radnja pripada njegovom ocu, koji je, kako se nezvanično saznaje, penzionisani pilot.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije