Norveška kompanija Telenor, koja u Srbiji ima više od tri miliona korisnika, potvrdila je u petak da postoji interesovanje za preuzimanje njenog poslovanja u mobilnom sektoru u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj.

"Kompanija Telenor je dobila nezatražene ponude za preuzimanje njenog portfolija poslovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi", navodi se u saopštenju postavljenom na zvaničnoj internet stranici norveške kompanije.

Pročitajte još - Telenor fondacija u Srbiji sprovela više od 300 projekat
a

Iz Telenora poručuju da bi razmatranje dostavljenih ponuda trebalo da bude završeno do kraja marta, ali i da to neće uticati na njeno poslovanje, klijente i zaposlene.

"Kompanije Telenora u regionu Centralne i Istočne Evrope imaju snažnu tržišnu poziciju i solidne finansijske rezultate, i u prošloj godini su imale udeo od 9,0 posto u ukupnim prihodima Telenor Grupe", navodi se još u saopštenju kompanije.

Pročitajte još - Telenor ulaže 30 miliona evra razvoj mreže u Srbiji

Bugarski portal "EUScoop" piše da će poslovanje Telenora na Balkanu biti prodato za dve milijarde dolara.

Mediji već duže vreme špekulišu sa podatkom da je norveški mobilni gigant u pregovorima sa fondom KKR iz Sjedinjenih Americkih Država o prodaji svog biznisa na Balkanu.

Telenor u Srbiji posluje još od 2006. godine kada je za 1,5 milijardi evra kupio Mobi063.