Zavod „Dr Miroslav Zotović“ primer pozitivne prakse u zdravstvu

D. L.

sreda, 20. 02. 2019. u 14:02

Завод „Др Мирослав Зотовић“ пример позитивне праксе у здравству

Alen Šeranić, Foto: S. Mišljenović

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je namera resornog ministarstva da kod donošenja ključnih odluka u zdravstvu uključi zdravstvene ustanove i uvaži njihove potrebe
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je namera resornog ministarstva da kod donošenja ključnih odluka u zdravstvu uključi zdravstvene ustanove i uvaži njihove potrebe, te kreira sistem prema demografsko-epidemiološkoj slici, prvenstveno usmeren prema pacijentu.

Šeranić je rekao da je na sastanku sa direktorom Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Goranom Talićem razgovarano o budućem pravcu stabilizacije i razvoja zdravstvenog sistema, saopšteno je Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Pročitajte još - ZA ZAPOSLENE U BOLNICI "SRBIJA": Dve plate u januaru

On je dodao da su dragocena iskustva Zavoda kao uspešne zdravstvene ustanove koja razvija specifične usluge.

Šeranić se informisao o poslovanju Zavoda, planovima za budući i rad, a razmenjena su mišljenja i kada je reč o dobrim praksama koje primenjuje Zavod, kao model uspešnog poslovanja zdravstvenih ustanova.

Talić je naglasio da je njihov rad fokusiran na to da pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobije kompletnu uslugu na jednom mestu, od dijagnostike do rehabilitacije.
On je dodao da će u narednom periodu nastaviti da rade na proširenju kapaciteta i stalnom poboljšanju usluga, prateći savremene dijagnostičke i terapijske procedure.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije