Maturant iz Paraćina osvajao međunarodne nagrade u - izolaciji: Petar, solista svetskog glasa

Z. Rašić

01. 06. 2020. u 08:20

Матурант из Параћина освајао међународне награде у - изолацији: Петар, солиста светског гласа

Božičić na jednom od nastupa Foto Privatna arhiva

Božičić završio nižu muzičku školu, pobedio na čak tri onlajn takmičenja
DOK je sedeo kod kuće zbog virusa korona i završavao školske obaveze, maturant paraćinske gimnazije Petar Božičić vežbao je pevanje i snimao spotove za međunarodna onlajn muzička takmičenja. Poštujući savete svoje profesorke solo pevanja Suzane Dašić, jer je završio nižu muzičku školu, na čak tri onlajn takmičenja u klasičnom i pop pevanju osvojio je prve narade.

- Međunarodna takmičenja bila su u Bugarskoj, Rumuniji i Beogradu, a u Bugarskoj sam osvojio i "Gran pri". Na onlajn takmičenju čiji je organizator bio iz Ukrajine, osvojio sam takođe najveći broj poena i plasirao se u drugi krug. Zaista sam puno vežbao kod kuće i presrećan sam zbog nagrada jer je konkurencija pevača stvarno velika - objašnjava mladić raskošnog glasa.

Pravila ovih takmičenja nalagala su snimanje jedne muzičke numere iz oblasti pop muzike u kućnom ambijentu u mp4 formatu, sa mikrofonom. Snimke je potom na takmičenje poslala Petrova menadžerka Zorica Minković. Poslednji uspesi ovog izuzetnog mladića još su vredniji jer su ostvareni u konkurenciji za starije od 18 godina. To je profesionalna kategorija, a takvi su bili i spotovi koje su takmičari slali.

Božičić je već poznat u Srbiji po sjajnom glasu i nastupima, ima i svoj kanal na "Jutjubu". Apsolutno je posvećen pevanju i u njemu vidi budućnost. I pored dosta školskih obaveza u gimnaziji koje još uvek ima, pogotovu u završnom razredu, pop pevanje usavršava u Beogradu, u privatnoj školi. To mu je u martu i aprilu, kada se moralo ostati kod kuće, bio veliki problem jer nije mogao da pohađa časove.

Posle gimnazije Božičić opet upisuje srednju - ali Muzičku školu "Stanković" u Beogradu, što je obavezni "stepenik" za sledeći nivo - Muzičku akademiju. Upisaće smer solo pevanje, što se jedino od njega, zaljubljenika u muziku i pevanje, može i očekivati posle potvrde kvaliteta Petrovog glasa na različitim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije